Πρωτομαγιά – Μ. Τετάρτη – Συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Λαύρας Αιγίου

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας και προγραμματίζουν συλλαλητήριο τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ώρα 10.30 π.μ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι της Αιγιαλείας.                                              

  – Η εργατική τάξη,  οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.       

 -1η Μάη, η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας.                                                                                                          

Το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση, το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο.             

   – Εκατομμύρια εργαζόμενοι, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των  κυβερνήσεων  που  υπηρετούν  τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Στέλνουν  μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης.                                                                        – Και στην Ελλάδα, απέναντι στις φωνές  που μας καλούν να μείνουμε στο δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού» και στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών, οι εργατικές κινητοποιήσεις  στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα.                                                                   

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!                                      

  –       Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.                                                                

– Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Ακόμα πιο βαθιά όμως ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που αιματοκυλά τον πλανήτη, ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τις πολεμικές συρράξεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.                                                                                                               

– Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις, βάζει λουκέτα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταδικάζει να ζουν στην ανέχεια, να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουν πέρα, να ψάχνουν την ενίσχυση στο εισόδημα τους στα διάφορα pass και στα καλάθια της κοροϊδίας.                                                                         

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές                  

  – Κόντρα στο πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, στις σειρήνες και στους γραφιάδες τους που ψάχνουν να βρουν αστοχίες του συστήματος σε ανθρώπινα λάθη και σε στρεβλώσεις, είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.                                                                                       

Δε φταίει ο άνθρωπος, η εργασία και οι γνώσεις του, οι επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, αλλά η υποταγή όλων αυτών στο σιδερένιο νόμο του κέρδους, στις σάπιες αξίες της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, αλλά και του «κοινωνικού διαλόγου» που υπερασπίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, και της ΑΔΕΔΥ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αντιμετωπίζουν τους εργάτες και τα αφεντικά ως μία οικογένεια.                                                                         

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου. Ήσαν αποκαλυπτικοί οι ομιλητές  στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την ημέρα της  απεργίας στις 17 Απρίλη που ζήτησαν «ενότητα» πάνω στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική  που οι ίδιοι υπηρετούν εδώ και χρόνια. Τι είδους «ενότητα» μπορεί να γίνει με αυτούς που στήριξαν τους νόμους Αχτσιόγλου και Κατρούγκαλου, που στήριξαν τα μνημόνια. Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν με το ταξικό εργατικό  κίνημα  στο δρόμο του αγώνα και στη μάχη της διεκδίκησης απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.           

– Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας.  Είναι ανάγκη να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, δε μπορεί να εξανθρωπιστεί.                                        

  – Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η υποταγή της ζωής μας στα κέρδη τους, μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρνει για την εργατική τάξη, τους λαούς όλου του κόσμου.                                                                                          

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : 

-Συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.                               

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.                                                                                                          

Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές. Ασφαλή επαναλειτουργία του Οδοντωτού.                                                                                                      

 -Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου.                                                        

-Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος  αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.          

  -Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.    

-Εγγυημένες τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και μείωση του κόστους παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.

   ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ