Πληρωμές ύψους 1,.5 εκ. ευρώ τον Μάιο στους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πληρωμή των δικαιούχων αγροτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεσώ των αρμόδιων υπηρεσιών της.  Πιο συγκεκριμένα πληρώθηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε 36 δικαιούχους του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) μόνο για το μήνα Μάιο.

«Η πληρωμή των δικαιούχων που γίνεται άμεσα, προκύπτει μέσα από την ομαδική δουλειά και την άψογη συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της έδρας με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Η ικανοποίηση είναι διάχυτη και στα πρόσωπα των δικαιούχων επενδυτών, ενώ οι γεωπόνοι συντάκτες – μελετητές των αιτήσεων πληρωμής των δικαιούχων δηλώνουν χαρακτηριστικά στην ίδια γραμμή: «ότι κάτι έχει αλλάξει», αντιλαμβανόμενοι την ταχύτητα με την οποία πλέον υλοποιείται η πληρωμή των Σχεδίων Βελτίωσης»τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ενώ με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμπλήρωσε:

«Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ευαισθητοποιημένος πλήρως στα θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης προέβει σε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών με σκοπό την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αγροτών σεβόμενος τον καθημερινό αγώνα τους και τις επενδύσεις τους στον πρωτογενή τομέα σε δύσκολους οικονομικά καιρούςΚαταφέραμε να ενισχύσουμε την τοπική αγροτική επιχειρηματικότητα με έργα και όχι με λόγια πληρώνοντας 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε δικαιούχους αγρότες επενδυτές μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Εάν αυτό δεν είναι αγροτική ανάπτυξη τότε τι είναι; Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε κοντά στον αγρότη και επιδιώκουμε υγιείς και βιώσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις με ανταγωνιστικά ποιοτικά προϊόντα. “Τα χρήματα πρέπει να πιάνουν τόπο”, αυτό είναι το όραμά μας γι’ αυτό παλεύουμε καθημερινά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών μας που με υψηλό αίσθημα ευθύνης διεκπεραιώνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τα σχετικά αιτήματα πληρωμής σχεδίων βελτίωσης.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο νέο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπύρο Παπασπύρου καθώς και τον Προϊστάμενο του νεοσύστατου Τμήματος Συντονισμού και Υλοποίησης του ΠΑΑ, κ. Βασίλειο Παπαθανασίου, που έχουν αναλάβει από κοινού το ρόλο της οργάνωσης, διαχείρισης, συντονισμού και παρακολούθησης της υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  με τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς να είναι ορατά».