ΠΑΣΟΚ: H Κυβέρνηση αγοράζει χρόνο σε βάρος των πολιτών της και της χώρας

Κάθε μέρα που περνάει  και οι πλέον καλόπιστοι πολίτες καταλαβαίνουν ότι το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου,  είναι η πάση θυσία διατήρηση τους στην εξουσία. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τις συνεχείς παλινωδίες στις αποκρατικοποιήσεις, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Μετά τα δάκρυα του θλιβερού κ. Σπίρτζη, περάσαμε στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης είναι ο υπουργός που με την υπογραφή του, στέλνει το σύνολο των μετοχών του Δημοσίου στη Δ.Ε.Η., την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κ.ά στο Υπερ Ταμείο, που όπως είναι γνωστό, ελέγχουν οι ξένοι και οι αποφάσεις του δεν περνάνε από τη Βουλή. Ακόμα δηλαδή κι αν έφευγε το 17% της Δ.Ε.Η. από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι Νόμος του Κράτους με υπογραφή Σκουρλέτη να μεταφερθεί στο Υπερ Ταμείο. Η διαφορά στις δυο επιλογές , είναι ότι στο Υπερ Ταμείο υπάρχει λίγος χρόνος παραπάνω.

Με δυο λόγια, η Κυβέρνηση στις αποκρατικοποιήσεις, προσπαθεί ν’ αγοράσει χρόνο και τίποτα παραπάνω. Είναι καθαρό, ότι στους λεονταρισμούς του κ. Σκουρλέτη δεν υπάρχει καμία ουσία, όπως δεν υπήρχε και στα δάκρυα του κ.Σπίρτζη, υπάρχουν όμως συνέπειες και μάλιστα πολύ σοβαρές. Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και η παντελής έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου, κρατούν την οικονομία στην ύφεση, όπου επιστρέψαμε με καθαρή ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ύφεση επιβαρύνει δραματικά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ανεργία και κρατά τη χώρα στο φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου.

Σήμερα μεταξύ των άλλων,

  • ο ΟΑΕΕ δανείζεται για τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του,
  • η Δ.Ε.Η. αντιμετωπίζει κίνδυνο οικονομικής ασφυξίας,
  • οι εξαγωγές συνεχίζουν να “πληρώνουν” τα capital controls,
  • η υπερφορολόγηση φέρνει τα πρώτα σύννεφα στον τομέα των εσόδων,
  • το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου στέλνει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό,

την ώρα που οι συνταξιούχοι κάθε μέρα βλέπουν τις μειώσεις στις συντάξεις τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο για λογαριασμό της και τον στερεί από τη χώρα και τους πολίτες της.