Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ξηρά, στα πλοία που ελλιμενίζονται στο παλιό λιμάνι Αιγίου

Στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ξηρά, στα πλοία που ελλιμενίζονται στο παλιό λιμάνι Αιγίου, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και δημιουργώντας παράλληλα πρόσθετα έσοδα προς αξιοποίηση για έργα και δράσεις ωφέλιμες και δημότες και επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Α. κ. Βασίλης Χριστόπουλος, καταγράφοντας αυτή την ανάγκη για ηλεκτροδότηση των πλοίων από δίκτυο ρεύματος Μέσης Τάσης, επικοινώνησε πρόσφατα με την εταιρεία «ΚΑΡΛΟΣ ENTERPRISES Α.Ε.» ζητώντας την δωρεάν παραχώρηση για χρήση του Υποσταθμού Μέσης Τάσης που κατέχει και που χρησιμοποιούσε όσο ασκούσε δραστηριότητα στο παλιό λιμάνι Αιγίου. Το αίτημα υποβλήθηκε με στόχο να αποφευχθεί το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος αγοράς του υποσταθμού από το ΔΛΤΑ. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, στο πλαίσιο της διαχρονικής καλής συνεργασίας με το Λιμενικό Ταμείο και έτσι προέβη στην άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση για χρήση του μεταλλικού επιδαπέδιου οικίσκου (Υ/Σ) 630ΚvA τριών διαμερισμάτων με χώρο Μέσης Τάσης, Χαμηλής Τάσης και Μετασχηματιστή.

Πρόκειται για μια κίνηση που σίγουρα δίνει πολλές προοπτικές νέων συνεργασιών του ΔΛΤΑ με πλοία διαφόρων ειδών, μιας και η παροχή ρεύματος από την ξηρά προς τα ελλιμενισμένα πλοία είναι μια ελκυστική υπηρεσία, η οποία δημιουργεί πρόσθετα έσοδα για τον φορέα διαχείρισης του παλαιού λιμένα, ενώ συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των θορύβων. Έτσι το ΔΛΤΑ διαθέτει πλέον και στους δύο λιμένες του την δυνατότητα παροχής ρεύματος, αφού ο Νέος Λιμένας ήταν ήδη εξοπλισμένος από κατασκευής του με Υ/Σ ΜΤ 450ΚvA και ο Παλιός Λιμένας πλέον με Υ/Σ ΜΤ 630ΚvA.