Παρουσίαση βιβλίου: «Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ» του Σωτήρη Σαμπάνη

Μετά τα μυθιστορήματα «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά» (2000) και «Κόκκινος χορός» (2003), ο Σωτήρης Σαμπάνης επιστρέφει στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» με ένα νέο συναρπαστικό βιβλίο. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά μυθιστόρημά του με το οποίο σηματοδοτεί την εικοσαετή παρουσία του στην ελληνική λογοτεχνία-ποίηση, αλλά και στο θέατρο.

Με στερεή δομή, πειστικούς χαρακτήρες, ευαίσθητη περιγραφή σύνθετων διακυμάνσεων των συναισθημάτων και μια εξαιρετικά ευρηματική χρονική ακολουθία στην αφήγηση των γεγονότων, το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη λειτουργεί ως «ένα διαρκές παιχνίδι μνήμης» και καταλήγει σε μια συγκινητική εξύμνηση της αληθινής αγάπης που θα συνεπάρει ολοκληρωτικά τον αναγνώστη.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιαναουαρίου 2020 και ώρα 8 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου (Γεώργιος Παναγόπουλος).

Ο Σωτήρης Μιχ. Σαμπάνης γεννήθηκε στις Καμάρες Αιγιαλείας.Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο χώρο της Λογοτεχνίας το όνομά του συνδέεται με τα μυθιστορήματα: «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά» (2000) και «Κόκκινος χορός» (2003), από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”,«Οι Δίδυμες» από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος (2007), «Σκανταλόπετρα» (2015) από τις εκδόσεις Διόπτρα και «Η αγάπη μεγαλώνει στο σκοτάδι», Ελληνικά γράμματα (2019).

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: «Μεσίστιοι Πόθοι», (2008) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, η οποία βραβεύτηκε το 1998, στο διαγωνισμό ποίησης «Κούρος Ευρωπού και «Ρωγμή στο απροσπέλαστο» (2017) από τις Εκδόσεις Σοκόλη.

Η παρουσία του στο χώρο του Θεάτρου συνδέεται με τα έργα του:

«Ευγενείς Αγωνίες» (γυναικείος μονόλογος), το οποίο απέσπασε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2009 στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Ηλιθιότητας Εγκώμιο» Διασκευή, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».

«Το σώμα του χρόνου» (ανδρικός μονόλογος).