Παρέμβαση Σκανδάμη για τα σοβαρά κενά στο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοδάφνης

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ για την κάλυψη των σοβαρών κενών στις θέσεις ιατρών στο διθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοδάφνης.

Όλη η δήλωση :

«Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την αγωνιώδη παρέμβαση του Προέδρου Κοινότητας Ροδοδάφνης για τα διαλυτικά φαινόμενα στην λειτουργία του εκεί Περιφερειακού Ιατρείου, που έχουν προκύψει αφενός από την παραίτηση της μίας εκ των δύο ιατρών, αφετέρου από την μη καθημερινή παρουσία στο ιατρείο του άλλου ιατρού, στον οποίο έχουν ανατεθεί και άλλα καθήκοντα εκτός Ροδοδάφνης.

Αποτέλεσμα της σοβαρής αυτής δυσλειτουργίας είναι πως μια περιοχή περίπου 5.000 κατοίκων έχει αποστερηθεί τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την δημόσια υγεία.

Αυτονόητο είναι ότι χρειάζεται τώρα συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ για την κάλυψη των σοβαρών κενών που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να λειτουργήσει με πλήρη ιατρική στελέχωση το Περιφερειακό Ιατρείο Ροδοδάφνης. Καμία ολιγωρία δεν θα είναι πολιτικά και κοινωνικά ανεκτή και οι αρμόδιοι οφείλουν τώρα να μας γνωστοποιήσουν τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν».