Παράδεισος κέρδισε έναν ακόμα Λειτουργό του Θεού – Εκδημία του μακαριστού πατρός Νοεκλή Παπαμεντζέλου

Το Σάββατο  28 Μαΐου  2022 εξεδήμησε  εις Κύριον, πλήρης ημερών,  ο Αιδεσ. Οικονόμος π. Νεοκλής Παπαμεντζέλος. Γεννήθηκε στο χωριό Καλαμιάς  του Δήμου Αιγιαλείας στις 15 Νοεμβρίου 1934. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 15 Ιουλίου 1973 και Πρεσβύτερος δύο ημέρες αργότερα στις 17 Ιουλίου στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος Καλαμιά από το μακαριστό Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρό Γεώργιο (Πάτση).

Την 1η Αυγούστου του ίδιου έτους ανέλαβε εφημεριακά καθήκοντα στην ενορία του χωριού του,  την οποία υπηρέτησε επί πενήντα σχεδόν συναπτά έτη με ένθεο ζήλο, υπευθυνότητα και πατρική αγάπη, επιτελώντας ανελλιπώς τα λειτουργικά και ποιμαντικά του καθήκοντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυταπαρνήσεως και θυσιαστικής προσφοράς.  Διακρινόταν για την πραότητα, την απλότητα, την ευσέβεια, την πνευματικότητα και ιδιαιτέρως την ειλικρινή, καρδιακή εν Χριστώ αγάπη για το ποίμνιό του, το οποίο έσπευδε να αποθέσει στο επιτραχήλιό του τους ενδόμυχους λογισμούς, τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής, λαμβάνοντας από τον πνευματικό του πατέρα την κατά Θεόν χάρη, δύναμη και παρηγορία. Για το λόγο αυτό αγαπήθηκε από όλους τους κατοίκους του Καλαμιά, οι οποίοι σε κάθε θεία λειτουργία ήταν όλοι παρόντες, προκειμένου να λάβουν από το ευλογημένο χέρι του ιερέα τους το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Οικονόμος και Πνευματικός χειροθετήθηκε την 2α Φεβρουαρίου 1998 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του χωριού του.

Η ακολουθία της κηδείας τελέστηκε την Κυριακή 29  Μαΐου 2022 στην ενορία του Καλαμιά με την παρουσία όλων των συγχωριανών του, που προσήλθαν μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης για να αποχαιρετήσουν τον σεβάσμιο ιερέα τους στο ταξίδι του προς την αιώνια ζωή. Νωρίτερα προσήλθε  στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού πατρός Νεοκλή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος εκφράζει τις πατρικές συλλυπητήριες ευχές προς τους οικείους του, με την βεβαιότητά ότι ο Παράδεισος κέρδισε έναν ακόμα ταπεινό λευίτη του Χριστού, τον μακαριστό και αγαπητό σε όλους μας π. Νεοκλή, ο οποίος  πλέον αδιαλείπτως θα  δέεται  ενώπιον του ουρανίου θυσιαστηρίου στον Κύριο δια τα πνευματικά του τέκνα.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ