Πάτρα: Συνελήφθη 14χρονος για κλοπή και εκβίαση

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ένας 14χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και κλοπή.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μία ημεδαπή γυναίκα συνεργός του ανήλικου τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανήλικος στις  στις 27/8/2020 το μεσημέρι, στην Πάτρα, αφαίρεσε από σταθμευμένη μοτοσυκλέτα την πινακίδα κυκλοφορίας.  Στη συνέχεια η συνεργός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και του απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να του επιστρέψει την κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο παθόντας παρέδωσε στον ανήλικο το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ προκειμένου να παραλάβει την πινακίδα κυκλοφορίας, ωστόσο ο δράστης του παρέδωσε μία σακούλα που περιείχε ένα χαρτόνι  στο εσωτερικό της

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανήλικου δράστη και την ταυτοποίηση των στοιχείων της συνεργού του.

Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για την παραμέληση της εποπτείας του.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών.