Πάτρα: Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δύο ληστείες και έντεκα κλοπές σε πεζούς και κατάστημα

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 16, 15, 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι προχθές το βράδυ, διέπραξαν με διαφορετική σύνθεση δυο κλοπές, κατά τις οποίες προσέγγισαν τρεις ανήλικους  που κινούταν πεζοί και τους αφαίρεσαν 15 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι ενεργώντας αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανήλικους, χθες στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενεργώντας μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνίασαν συνολικά δυο ληστείες και ακόμη εννέα κλοπές σε πεζούς και σε κατάστημα, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στην Πάτρα.

Ειδικότερα, στις 21/12/2021 και στις 2/1/2022, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, οι τρεις από τους ανήλικους συλληφθέντες (δυο στη πρώτη περίπτωση και ένας στην δεύτερη) προσέγγισαν δυο ημεδαπούς άνδρες, που κινούνταν πεζοί και με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, τους αφαίρεσαν μια χρυσή αλυσίδα και σαράντα ευρώ αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι τέσσερις δράστες από 28/6/2021 έως 21/12/2021, διέπραξαν ακόμη εννέα κλοπές (εκ των οποίων οκτώ σε πεζούς και μια σε κατάστημα), κατά τις οποίες αφαίρεσαν (335) ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα, δυο τραπεζικές κάρτες, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και γυαλιά ηλίου, συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους ανήλικους βρήκαν στην κατοχή τους δυο κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ως προς την μεθοδολογία των ανηλίκων συλληφθέντων επισημαίνεται ότι, είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και διέπρατταν τις αξιόποινες πράξεις τους εντός του αστικού ιστού της Πάτρας.

Σε βάρος των γονέων των ανήλικων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για να διαπιστωθεί αν οι ανήλικοι εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών και ληστειών.