Νέα δημοτική παράταξη στην Αιγιάλεια με επικεφαλής τον ιατρό Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο

0
66

Ανοιχτό κάλεσμα στο λαό της Αιγιάλειας για μια ευρύτατη σύσκεψη που θα μετεξελιχθεί σε ιδρυτική διάσκεψη της κίνησης

Μία νέα δημοτική παράταξη φαίνεται να γεννιέται στην Αιγιάλεια με επικεφαλής τον ιατρό – νευρολόγο Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, μετά την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη πολιτών στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου το πρωί της Κυριακής. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

-«Την Κυριακή 7/10/2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πολιτών, μελών του εργατικού και αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος ,στελεχών οικολογικών οργανώσεων και στελεχών της επιτροπής αγώνα Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας για το πρόβλημα των απορριμμάτων,στελεχών επιστημονικών φορέων και αποφάσισαν την δημιουργία δημοτικής παράταξης με επικεφαλή τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο.

Την   παράταξη στηρίζουν ενεργοί πολίτες γνωστοί για την δράση τους στα επι μέρους κινήματα,που έχουν κοινή αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση και την δημιουργία κινήματος που θα αλλάξει την κατάσταση και θα βαδίσει με γνώμονα τα συμφέροντα του απλού και οικονομικά αδύναμου δημότη και θα αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται απο τις κατευθύνσεις -εντολές των ξένων επιτρόπων .

Η παράταξη δεν προέκυψε απο συνεργασία πολιτικών κομμάτων , όμως δεν είναι εμπόδιο η διατήρηση του καθένα των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Η ίδρυση δημοτικής κινησης με τα γενικά αυτά χαρακτηριστικά είναι σε αντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα για αλλαγή της κατάστασης που έχει προκαλέσει συσσωρευένη αγανάκτηση.

Στην σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι το καινούγιο νομοθετικό πλαίσιο με την ονομασία “Κλεισθένης¨ διατηρεί το αντιδραστικό και αντιλαϊκο πλαίσιο “Καλλικράτης”και μάλλιστα το επεκτείνει και το συστηματοποιεί.

Η παρουσια του ιδιωτικού τομέα με ότι σημαίνει αυτό για την αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης του δημότη ,γίνεται πιό εμφανής με την δυνατότητα των δήμων να συμμετέχουν με κεφάλαιο στις ανώνυμες εταιρίες που την πλειοψηφία των μετοχών μπορεί να κατέχει ο ιδιωτικός τομέας.

Νέα χαράτσια και αύξηση των δημοτικών τελών περιμένουν τους δημότες.

Ο έλεγχος του κράτους στους ΟΤΑ θα είναι ασφυκτικός με την επιτήρηση των προϋπολογισμών απο το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας που θα κόβει τις επιχορηγήσεις αν δεν υπάρχει συμμόρφωση.

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, μέτρο με το οποίο συμφωνούμε, αποτελεί επικοινωνιακό ελιγμό προκειμένου να θολώσει τα νερά για την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση .

Τονίστηκε στην σύσκεψη η ανάγκη δημιουργίας κίνησης με φιλολαϊκά χαρακτηριστικά που υποστηρίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία πρέπει να λειτουργεί με κρατική χρηματοδότηση.

Θα έχει σαν βασικές αρχές την στήριξη των οικονομικά αδυνάτων και θα είναι κοντά τους όταν θα απειλείται το σπίτι τους ,θα τους κοβεται το νερό ή το ρεύμα .Θα έχει σαν απαράβατες αρχές την διαφάνεια,την αξιοκρατία ,την κατάργηση των πελατειακών σχέσων. Θα εκτελει έργα με την αξιοποίηση του δυναμικού του δήμου για να μην επιβαρύνεται επι πλέον ο δημότης .

Η λαίκή συμμετοχή στον προγραμματισμό και την λήψη των αποφάσεων θα γίνει πράξη γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής.Θα υπάρχει συνεργασία με τα κινήματα της οικολογίας και των αγωνιζόμενων πολιτών για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που γίνεται με τους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Ανατολικής Αιγιάλειας και την απόπειρα δημιουργίας και στη Δυτική σε εντελώς ακατάλληλο μέρος για το περιβάλλον.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στον πολιτισμό ,τον αθλητισμό , την πρόνοια ,την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και την βελτίωση της αισθητικής των πρώην δήμων και των κοινοτήτων .

Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ανοιχτού καλέσματος στο λαό της Αιγιάλειας για μια ευρύτατη σύσκεψη που θα μετεξελιχθεί σε ιδρυτική διάσκεψη της κίνησης».

Για την συνέλευση

Τάκης Παπακωνσταντιννόπουλος