Ο εορτασμός των Αγίων Πάντων στον φερώνυμο Ιερό Ναό του κοιμητηρίου Αιγίου

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών σήμερα, Κυριακή 14 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την εορτή των Αγίων Πάντων, τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο κοιμητήριο Αιγίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, συλλειτουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος αναφέρθηκε στη σημερινή εορτή, λέγοντας πως με την εορτή των Αγίων Πάντων, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μας θέλει να δώσει το μήνυμα ότι η αγιότητα δεν είναι κάτι που κατακτά ο άνθρωπος με τις δικές του δυνάμεις, αλλά είναι δώρο Θεού.

Αφού επισήμανε την ανάγκη να μιμηθούμε την ζωή των Αγίων προκειμένου να φθάσουμε στην κατά Θεόν τελείωσιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κατέληξε ευχόμενος οι πρεσβείες των Αγίων Πάντων να μας οδηγούν σε κάθε βήμα τής ζωής μας και το Πανάγιο Πνεύμα να μας χαρίζει πραγματικά την ταπείνωση ώστε κάποτε να νιώσουμε μέσα μας ότι δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις, αλλά να αναθέτουμε τα πάντα στον Θεό!