Οδοιπορικό στους άδειους δρόμους του Αιγίου

Το “Μένω στο Σπίτι” φαίνεται ότι τηρούν κατά πλειοψηφία οι Αιγιώτες, αφού από την ημέρα που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων λόγω κορωνοϊού, οι δρόμοι είναι σχεδόν άδειοι και η κυκλοφορία ελάχιστη.

Η κεντρική αγορά της πόλης, που τις καθημερινές κυρίως τις πρωινές ώρες, παρουσίαζε αυξημένη κίνηση, τώρα λόγω του κορωνοϊού είναι αρκετά περιορισμένη.

Ωστόσο λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην παραλία της Αλυκής και στον παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, υπάρχουν συμπολίτες που κινούνται πεζοί ή με ποδήλατα, ενώ άλλοι κάθονται στα παγκάκια απολαμβάνοντας τον καφέ τους, στον ήλιο και τη θάλασσα και κάποιοι με τα οχήματά τους κάνουν μια βόλτα.

Στα Ψηλαλώνια συναντάς μόνο λιγοστούς ηλικιωμένους να κάθονται στα τραπεζοκαθίσματα των κλειστών καταστημάτων εστίασης, παρότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θα έπρεπε να μένουν στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, ψητοπωλεία), παρότι διέθεταν άδεια take away, προτίμησαν να κλείσουν οικειοθελώς τις επιχειρήσεις τους, για να προστατευθούν από τον ιό.

Σε κανονικούς ρυθμούς καταγράφεται και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ, που σήμερα Κυριακή είναι ανοιχτά, (μετά την αυξημένη κινητικότητα τις πρώτες ημέρες της επιδημίας), ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν αγορές στα μίνι-μάρκετ της γειτονιάς ή παραγγελίες μέσω διαδικτύου και παράδοση κατ’ οίκον.

Από την άλλη, οι συνέπειες στην τοπική οικονομία υπολογίζονται ότι θα αρκετά οδυνηρές, αφού υπάρχουν καταστήματα στο Αίγιο, που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι κλείνουν οριστικά, ενώ το πλήγμα και στον τοπικό τουρισμό που από εδώ και στο εξής παρουσίαζε αυξητική τάση σε ολόκληρο το Δήμο Αιγιάλειας, θα είναι τεράστιο.

Το ζητούμενο και αυτό που προέχει όμως τη συγκεκριμένη στιγμή είναι να βγούμε όσον το δυνατόν αλώβητοι από την επιδημία του κορωνοϊού και να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα προφύλαξης που συστήνουν οι ειδικοί. “Μένουμε σπίτι”!

Ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

« από 2 »