Ξεκινούν οι εσπερινές ομιλίες της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοινώνει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα αυτής ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, στο πλαίσιο της κατηχήσεως και του ευαγγελισμού του λαού μας με τον Θείο Λόγο, άρχεται και πάλι, μετά τη γενομένη παύση λόγω της πανδημίας, η δραστηριότητα των εσπερινών ομιλιών της Κυριακής, διά της οποίας τροφοδοτείται πνευματικώς ο λαός μας εδώ και 65 έτη.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο. Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση θα τελεστεί ο Αγιασμός και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Αλλάζει άραγε ο άνθρωπος;».

Ως εκ τούτου, καλούμε τον ευσεβή λαό μας να προσέλθει και να αναδείξει με την παρουσία του τη δραστηριότητα αυτή, η οποία απευθύνεται προς όλες τις ηλικίες, προκειμένου να ανατροφοδοτήσουμε από κοινού τις ψυχές μας, να προβληματιστούμε και να συνδιαλεχθούμε, ενισχύοντας σημαντικά το έργο της σωτηρίας της ψυχής μας, που είναι το πρώτο ζητούμενο σε αυτή τη ζωή.

Επιπροσθέτως, διά του τρόπου αυτού αυξάνεται και η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο, αφού μέσα από τις ομιλίες αυτές και γενικώς μέσα από τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που συμπεριλαμβάνει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, διδασκόμαστε την αγάπη, την ανεκτικότητα και τη φιλανθρωπία προς τον συνάνθρωπό μας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ