Νότια Αφρική: 10 χρόνια φυλακή σε γυναίκα που έκλεψε μωρό και το μεγάλωσε σαν δικό της

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Κέιπ Τάουν μια Νοτιοαφρικανή η οποία είχε κλέψει ένα νεογέννητο κοριτσάκι από το μαιευτήριο και το είχε μεγαλώσει σαν να ήταν η πραγματική του μητέρα.

 Ο δικαστής υπογράμμισε την βαρύτητα του εγκλήματος που διέπραξε η γυναίκα, η οποία καταδικάστηκε για την απαγωγή του νεογνού τον Μάρτιο του 1997 από μαιευτήριο του Κέιπ Τάουν, αναγνωρίζοντας ωστόσο ορισμένα ελαφρυντικά στοιχεία, όπως το καθαρό ποινικό της μητρώο.

208322g-_90791827_nurseΗ Ζέφανι στην κεντρική φωτογραφία.

Η γυναίκα είχε απαγάγει το μωρό, στο οποίο είχε δώσει το όνομα Ζέφανι, όταν αυτό ήταν τριών ημερών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία στις αρχές του 2015, όταν συμμαθητές του κοριτσιού, που πήγαινε τότε στην τελευταία τάξη του λυκείου, επισήμαναν την ομοιότητα που είχε με την μικρότερη σε ηλικία Κάσιντι Νερς, επίσης μαθήτρια του σχολείου.

 

 

Οι βιολογικοί της γονείς

Οι γονείς της Κάσιντι επικοινώνησαν με την αστυνομία και το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκαν στη συνέχεια απέδειξε ότι πράγματι η νεαρή Ζέφανι ήταν παιδί τους.

Τον Μάρτιο, η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη είχε κρίνει την κατηγορούμενη, η οποία είναι σήμερα 52 ετών, ένοχη για απαγωγή και την είχε θέσει υπό προσωρινή κράτηση.

Η οικογένεια Νερς ζούσε, χωρίς να το γνωρίζει, μόνον μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ζέφανι. Η κοπέλα είναι σήμερα 19 χρονών και επέστρεψε για να ζήσει στο σπίτι που μεγάλωσε με τον άνδρα που θεωρούσε πάντα πατέρα της, δηλαδή τον σύζυγο της γυναίκας που την είχε απαγάγει.

Περιμένει το δικό της παιδάκι.

tvxs.gr