Να ερωτεύεσαι!

Κοντεύοντας  τα πενήντα  κι έχοντας  ζήσει γεµάτη ζωή ,µε τα πάνω της τα κάτω της ,τα έτσι και τ’ αλλιώς της, έφθασα να πιστεύω µε όλο το είναι µου σ’ Αυτόν ! Ναι το άλφα κεφαλαίο, διότι  ο Έρως πιστεύω υπήρξε η Αρχή όλων! Ετούτος έσπρωξε τον Αδάµ να κυνηγά την Εύα στους παραδείσιους κήπους, αυτός έστειλε στρατούς ολάκερους στην Τροία για τα µάτια µιας Ελένης, δαύτος έκανε ποιητές ν’ ανθίσουν στίχους και συγγραφείς να ξηµεροβραδιάζονται πάνω από σελίδες ατέλειωτες υµνώντας πάθη άσβεστα , ζωγράφους και γλύπτες να προσπαθούν να εγκλωβίσουν την  λάβρα του σε µπογιές και µάρµαρα! Ό,τι όµορφο στον κόσµο αυτό από καύλα ξεπήδησε και συγχωρήστε µου την επιλογή της λέξης  καθώς η σεµνοτυφία στον κόσµο τούτο βρισιά την θεωρεί! Να µη φοβάστε τις λέξεις ούτε τη δυναµική τους! Πώς αλλιώς να περιγράψεις την αχαλίνωτη φόρα του Έρωτα που συµπαρασύρει τα πάντα στο πέρασµά του άν όχι έτσι ; 

Να ερωτεύεστε τον άνθρωπο που χετε δίπλα σας και να κρατάτε το συναίσθηµα αυτό ζωντανό! Να µην τον συνηθίζετε , να µην τον αγαπάτε ! Αγαπήστε τη µάνα τον πατέρα το παιδί ή το σκυλί σας! Όχι το έτερον ήµισύ σας! Για κείνο να νιώθετε πόθο, έλξη …Έρωτα ! Να το διεκδικείτε και να πέφτετε σε σεντόνια, χώµατα και πατώµατα σαν ναι η πρώτη και η τελευταία σας φορά ! Αυτός κρατά τα ζευγάρια ζωντανά  κι όχι οι περιουσίες ,τα παιδιά  και το καλό βιοτικό επίπεδο …όλα αυτά βοηθητικά ν αντέξει ο ένας τον άλλον για µια ζωή είναι !

Να ερωτεύστε µ’ ό,τι καταπιάνεστε ! Η ορµή του έρωτα αυτού θα σας κάνει να προχωρήσετε να εξελίξετε ό,τι αγαπάτε να κάνετε ! Έρωτας για την επιστήµη και την γνώση ώθησε τον Γαλιλαίο, την Υπατία ,τον Κοπέρνικο ή τον Έντισον ! Πολύ απλά γιατί Αυτός δεν γνωρίζει όρια και στεγανά  ! Έτσι γουστάρει κι είναι χείµµαρος ! ∆εν γνωρίζει το « δεν µπορώ» …είναι ένα τεράστιο « ΘΕΛΩ» !

Ο  Έρωτας για την ελευθερία, την ισότητα  και το σεβασµό των ανθρωπίνων δικαιωµάτων οδήγησε σ επαναστάσεις που καναν τον κόσµο ν αλλάξει ! Είναι ζηµιάρης και σαµατατζής  κι αγνός σα παιδί  ! ∆εν καλουπώνεται ,δεν καµουφλάρεται …δε σταµατιέται !

Να ερωτεύεσαι άνθρωπε τη γή που πατάς  …Να την κάνεις να καρποφορεί ,να την ποτίζεις,να την οργώνεις ,να τη θερίζεις . Έτσι αυτάρκης θα σαι και δυνατός !

Να ερωτεύεσαι τη ζωή  και να της φέρεσαι σα σε γυναίκα! Όσο γίνεσαι ο καλύτερος εραστής της τόσο αυτή θα σ’ ανταµοίβει µε απανωτούς οργασµούς !

Με γνώµονα τον Έρωτα αν πορευτείς, φίλε µου αναγνώστη, το ταξίδι πάνω σε τούτη τη γή,να σαι βέβαιος το πιό απολαυστικό θα γίνει !

AΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Από την έντυπη έκδοση «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» 30/7/2020