Νίκος Νικολόπουλος: “Την Κυριακή ΟΛΟΙ στις Εκκλησιές”

Σε άρθρο του ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, αρχηγός της δημοτικής παράταξης” Νέα Πάτρα” και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία αναφέρει: 

«Την Κυριακή ΟΛΟΙ στις Εκκλησιές, με την Ευχή ότι έστω και από το εσωτερικών των Ναών, και όχι με Λαοσύναξη εκτός, θ’ αντηχήσει εξίσου το “ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ”»

Με αφορμή την Λαοσύναξη, εντός Ιερών Ναών, την προσεχή Κυριακή, με σκοπό να διατρανώσουν, Κλήρος και Λαός, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τον γάμο – τεκνοθεσία ομοφυλοφίλων, ο Πρόεδρος του ΧριστιανοΔημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος παραθέτει την ακόλουθη άποψη και θέση του:

«Με βαθειά αίσθηση ικανοποίησης γίναμε αποδέκτες του καλέσματος του Κλήρου στην εντός Ιερών Ναών Λαοσύναξη της Κυριακής ώστε να λάβουμε ενημέρωση για τις θέσεις και τις τεκμηριωμένες αντιθέσεις της Εκκλησίας μας και των Ευσεβών Πιστών αναφορικά με το νομοσχέδιο περί του γάμου και τεκνοθεσίας των ομοφυλοφίλων.

Ενός ν/σ, μέσω του οποίου, η Νέα Τάξη Πραγμάτων επιχειρεί να διαρρήξει την μέχρι σήμερα Φυσιολογική Δομή της κοινωνίας μας, αλλά και να διαταράξει συθέμελα τα Ιερά και τα Όσια με τα οποία το Έθνος μας γαλουχήθηκε, μεγαλούργησε και πορεύτηκε στο διάβα του χρόνου. Ιερά και Όσια που διαφυλάχτηκαν από τον Κλήρο, ως κόρη οφθαλμού, ως επίσης και από τον Λαό που πάντοτε μετά φόβου Θεού και Πίστεως στάθηκε υπερασπιστής τους, όποτε χρειάστηκε.

Θα είμαστε παρόντες!

Ως μέλη ενός Ποιμνίου, του οποίου μας Αξιώνει ο Θεός να είμαστε μέρους του, θα ανταποκριθούμε, όπως πάντα κάνουμε άλλωστε, στο Ιερό κάλεσμα των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Πατέρων μας και δη στο Ιερό Προσκλητήριο του δικού μας Ποιμενάρχη, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κκ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Με την ευχή και την ελπίδα, βέβαια, ότι, πράγματι, αυτή η ίδια η παρουσία μας, έστω και εντός Ιερών Ναών και όχι διά συγκεντρώσεων εκτός, στον δρόμο, όπως ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπός μας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ είχε την τόλμη να πράξει αποστομώνοντας την τότε «τυφλή» πολιτική εξουσία, έστω κι αυτή η παρουσία μας, λοιπόν, εντός τειχών, θα μπορέσει να σταθεί ικανή για να εκπέμψει εκείνα τα ηχηρά χαρακτηριστικά που χρειάζονται και αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για να προκύψουν «καρποί».

Προκειμένου, δηλαδή, όλοι όσοι αποδέχθηκαν για τον εαυτό τους «ενεργό ρόλο» στις υπηρεσίες της Νέας Τάξης Πραγμάτων και επιχειρούν να ανοίξουν την «κερκόπορτα» προς την αλλοίωση της κοινωνίας μας και πλήγματος στο Θεοσεβούμενο συναίσθημα όλων ημών των πιστών, να νιώσουν το «άγγιγμα» της αντίδρασης του Λαού, να αισθανθούν άβολα, να ανασκουμπωθούν και, ίσως τελικά, την ύστατη στιγμή, να αναλογιστούν το ΜΕΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ που πάνε να διαπράξουν και εν τέλει να επανέλθουν στην οδό που ο Θεός όρισε. Να ξανασκεφτούν, με άλλα λόγια, πιο σοβαρά, το επερχόμενο κοινωνικό ατόπημά τους.

Είναι βέβαιο ότι η Εκκλησία μας, που πρώτη στους αιώνες εισήγαγε την έννοια των συγκεντρώσεων εκτός, μέσω της Λιτάνευσης, είναι Αυτή Πρώτη που Ξέρει την Δύναμη που κρύβει μέσα της και που μπορεί να φανερώσει μια Λαοσύναξη έξω από Ιερούς Ναούς, αφού με προμετωπίδα την πάνσοφη φράση: «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ» μπορεί να πυροδοτήσει αναταράξεις αλλαγών και υπαναχωρήσεων προς άπασες τις κατευθύνσεις.

Το θέλημα της Εκκλησίας μας είναι ο «Οδηγός» μας και με βάση αυτό θα πορευτούμε, ως Πιστοί Χριστιανοί. Θα δώσουμε το «παρών» μας, την Κυριακή, στην Εκκλησία, και σε κάθε Εκκλησιά αυτού του Ευλογημένου αλλά και ταλαιπωρημένου τόπου.

Θα δώσουμε, λοιπόν, ΟΛΟΙ το «παρών», με την Προσευχή μας και την Ευχή μας, ότι έστω και από το εσωτερικό των Ιερών Ναών, και όχι με Λαοσύναξη εκτός, το «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ» θ’ αντηχήσει εξίσου στα πέρατα της Οικουμένης».