Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Το Πολυτεχνείο Ζει και μας οδηγεί”

Με αφορμή την σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, από την Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) και τον επικεφαλής Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλο αναφέρονται τα εξής:
– “Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 73 έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση της τυραννίας που βασάνισε τον τόπο για μια επταετία σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά. Η ξενοκίνητη χούντα εξόρισε και δολοφόνησε αγωνιστές της δημοκρατίας,και δεκάδες φοιτητές την νύχτα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Το σύνθημα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΕΡΙΑ παραμένει σύγχρονο σε πείσμα αυτών που θέλουν να το παρουσιάσουν ξεπερασμένο.
Στο σύνθημα ΨΩΜΙ συμπυκνώνεται ο αγώνας κατά των πολιτικών λιτότητας και των μνημονίων που έφεραν φτώχεια και εξαθλίωση που θα ενταθεί με το νέο κύμα ακρίβειας που έρχεται .
Η πολιτική λιτότητας πλήττει βάναυσα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με περικοπές της χρηματοδότησης 65% και μεταφορά των οικονομικών βαρών στους δημότες.
Στο αίτημα για Παιδεία στις σύγχρονες συνθήκες περιέχονται οι διεκδικήσεις της νεολαίας που πλήττεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση , όπως ο πρόσφατος νόμος για τα τριτοβάθμια ιδρύματα,τις συγχωνεύσεις για εξοικονόμηση χρημάτων και τις μετακινήσεις τμημάτων για τον ίδιο σκοπό.
Το σύνθημα Ελευθερία μεταφράζεται στην σημερινή πραγματικότητα στον αγώνα κατά του αυταρχισμού ,των κατασταλτικών μεθόδων και της εκμετάλλευσης της πανδημίας για να περάσει νόμος που απαγορεύει τις κινητοποιήσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
Τέλος αγώνας τότε κατά του ΝΑΤΟ που είχε εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας στηρίζοντας ενεργά την Χούντα, εκφράζεται στην τωρινή πραγματικότητα σε αγώνα κατά του επιθετικού αυτού οργανισμού που διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις σε ξένες χώρες με την συνδρομή της χώρας μας και έχουν ως αποτέλεσμα τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, τη φτώχεια, και την προσφυγιά .
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΥΞΊΔΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΆ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ”.