“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Τεράστιες οι επιπτώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Αιγιάλειας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

“Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Αιγιαλειας από τις ζημιές που προκάλεσαν τα φετινά καιρικά φαινόμενα στα ελαιόδεντρα τους. Ειδικότερα, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες κατά την περίοδο από Μάρτιο έως και αρχές Ιουνίου, έπληξαν την εξέλιξη της ερχόμενης παραγωγής της ελιάς σε διάφορα στάδια από την άνθηση μέχρι και μετά την καρπόδεση .
Οι ζημιές που έχει υποστεί η ερχόμενη ελαιοπαραγωγή της Αιγιαλειας αποτελούν ένα νέο ισχυρό πλήγμα για την οικονομία των ελαιοκαλλιεργητών, αλλά και την οικονομία της περιοχής .Οι ελαιοπαραγωγοί ενώ καταβάλλουν ανελλιπώς εισφορές στον ΕΛΓΑ και μάλιστα με παρακράτηση από τις επιδοτήσεις τους, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού τους, πολύ σπάνια τυγχάνουν αποζημιώσεων με συνέπεια πολλοί από αυτούς να διερωτώνται για ποιο λόγο είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν.
Σε μια προβληματική χρονιά για τους ελαιοπαραγωγούς λόγω της περσινής κατακόρυφης πτώσης των τιμών ελαιολάδου, έρχεται να προστεθεί μια σοβαρότατη ζημία, η οποία δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη.
Ελπίζουμε όλοι να κάνουν αυτό που πρέπει και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, οι οποίοι, έπειτα από συνεχόμενες χρονιές, δεν μπορούν να αντέξουν άλλο.
Πρέπει να συνταχθούμε όλοι έτσι ώστε να πετύχουμε την ενίσχυση των παραγωγών”.