Με ευλάβεια οι πιστοί κατέκλυσαν και φέτος τη σκήτη του κτήτορος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου Οσίου Λεοντίου

Την ευλογία τού Οσίου Λεοντίου έλαβαν σήμερα πολλοί ευσεβείς πιστοί από την Αιγιάλεια, την Αχαΐα και την Κόρινθο που ανηφόρισαν στο κατανυκτικό και επιβλητικό ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου (Παλαιομονάστηρο), που σαν… μετέωρη «αετοφωλιά» υψώνεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πάνω από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, για να παρακολουθήσουν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τον βίο του Οσίου Λεοντίου, ευχόμενος οι πρεσβείες του να ευλογούν και να καθοδηγούν κάθε βήμα τής ζωής μας.

         Αμέσως μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αντώνιο για την ευλογημένη παρουσία του που ελάμπρυνε την πανήγυρη καθώς και όλους όσοι κατέφυγαν προσευχητικά στο αγιασμένο από τους ασκητικούς αγώνες του Οσίου Μονύδριό του, προκειμένου να λάβουν δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουν με πίστη στο Θεό την επίπονη γεμάτη από αντιξοότητες ζωή τους.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας οι πιστοί έγιναν αποδέκτες της φιλοξενίας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ιεροθέου και των πατέρων.