Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής και της “Χορωδίας Αιγίου 1933”

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Αιγίου και της Χορωδίας Αιγίου 1933. Περισσότεροι από 200 συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κι η σκηνή του θεάτρου της Φιλαρμονικής γέμισε μελωδίες, χορό και χρώμα. Όσοι τυχεροί παρακολούθησαν τη συναυλία έμειναν κυριολεκτικά άναυδοι και χαρακτήρισαν την εκδήλωση υπερπαραγωγή και μοναδική για τα δεδομένα της πόλης μας. Ο χώρος του θεάτρου της Φιλαρμονικής αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο και δυστυχώς ήταν πάρα πολλοί αυτοί που δεν μπόρεσαν να μπουν και να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Παρούσες ήταν οι Δημοτικές κι οι Θρησκευτικές αρχές της πόλης μας καθότι φέτος συνδιοργανωτές ήταν η Ι. Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και η ΔΗΚΕΠΑ. Χαιρετισμό και χριστουγεννιάτικες ευχές απηύθυναν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής κ. Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε την σημασία των εκδηλώσεων αυτών όταν οι τοπικοί φορείς δρουν ενωμένα, ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος κι η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Τσουκαλά.

Στη συναυλία πήραν μέρος:

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Κοσμάς ο Μελωδός», υπό την διεύθυνση του χοράρχη Β. Μπίκου.

Η ορχήστρα της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Η Χορωδία Αιγίου 1933.

Η Μικτή Παιδική και Νεανική χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου υπό την διεύθυνση της Δανάης Βλατάκη και στο πιάνο η Εύα Βλαχάκου.

Η Παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής Αιγίου, μουσική διδασκαλία η Χριστίνα Αποστολοπούλου.

Η χορωδία και ορχήστρα του 1ουκαι 4ουΓυμνασίου Αιγίου, υπεύθυνοι η κα Μ. Παπαγεωργίου κι ο κος Π. Σπηλιόπουλος.

Η σχολή χορού Salon de Ballet , διδασκαλία Κ. Ρόζου, Αγγ. Πετροπούλου.

Την ορχήστρα της Φιλαρμονικής και την Παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής διηύθυνε ο μαέστρος Αντώνης Χαραλαμπόπουλος. Την Χορωδία Αιγίου 1933  συνοδευομένης από την Φιλαρμονική ορχήστρα Αιγίου  διηύθυνε ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος. Η σκηνοθεσία και διακόσμηση της σκηνής ήταν της κας Δήμητρας Χαραλαμποπούλου.