Μετά την κατασκευή αποχετευτικού λυμάτων έπεσε άσφαλτος στην οδό Κλεισούρας

– Η δημοτική αρχή κράτησε την υπόσχεσή της στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αιγίου

 

Τάχιστα πραγματοποιήθηκαν  το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Κλεισούρας στο Αίγιο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, υλοποιώντας την υπόσχεση που έδωσε στην αντιπροσωπεία του 1ου ΓΕΛ Αιγίου ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ, ολοκλήρωσαν τις προαπαιτούμενες εργασίες καθαρισμού και αντικατάστασης σχαρών στα φρεάτια, επισκευής του υπάρχοντος αντλιοστασίου και τοποθέτησης επιπλέον εφεδρικού. Έπεσε ασφαλτοτάπητας στον δρόμο, μήκους 150 μέτρων και πλάτους περίπου 5 μέτρων, διαμορφώνοντας παράλληλα τις απαραίτητες υποδομές για την απορροή των υδάτων ώστε να καταλήγουν στον συλλεκτήριο αγωγό της οδού Κορίνθου και να μην πλημμυρίζουν τον δρόμο τις βροχερές μέρες, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των διερχόμενων και κυρίως των μαθητών του σχολείου.

«Το υποσχεθήκαμε και το υλοποιήσαμε με πραγματικά γρήγορες διαδικασίες» σημειώνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2023 προγραμματίζεται καταρχάς η δημιουργία πεζοδρομίων αλλά και η αγορά δύο ακινήτων μετά το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, ώστε να συνενωθεί η οδός Κλεισούρας με την οδό Αριστοτέλους πριν τη συμβολή της με τη Ροκάς, ώστε ακολούθως να μονοδρομηθεί, για να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά η περιοχή και παράλληλα να υπάρχει ασφαλής και γρήγορη διέξοδος για έναν δρόμο στον οποίο λειτουργούν ταυτόχρονα το ΙΚΑ, το ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος» και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Ιεράς Μητρόπολης, το 1ο ΓΕΛ Αιγίου και οσονούπω το νέο ΕΚΑΜΕ Αιγίου.

«Η μόνη καθαρή αλήθεια είναι πως μετά από 23 χρόνια, λύσαμε μέσα σε λίγες ημέρες ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες συμπολίτες που διέρχονται καθημερινά τον δρόμο και είχαν δίκιο που διαμαρτύρονταν. Δεν μείναμε στα λόγια και στις ευχές» συμπληρώνει ο κ. Καλογερόπουλος και καταλήγει: «Η ασφαλτόστρωση έγινε μετά την κατασκευή των έργων υποδομής που δεν υπήρχαν και δεν είχαν προβλεφθεί στη κατασκευή του ΕΚΑΜΕ – Αγ. Χαράλαμπος και ΕΦΚΑ (αποχετευτικό λυμάτων και ομβρίων) τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες και που ήταν απαραίτητα».