Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Αιγιαλείας – Διακρίβωση δράσης εγκληματικής οργάνωσης

Οι επιτυχίες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Αιγιαλείας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “aigialeia24.gr”, έγινε διακρίβωση δράσης εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην περιοχή του δήμου Αιγιαλείας περίπου από τα τέλη Μαΐου του 2021 έως πρότινος.

Πιο συγκεκριμένα, με τα μέχρι αυτή τη στιγμή στοιχεία ταυτοποιήθηκαν 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες.

Η Ασφάλεια Αιγιαλείας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 8 ημεδαπών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, τόσο τετελεσμένες, όσο και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε συνδυασμό με τις διατάξεις της νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει, συγκροτήσει και ενταχθεί σε δομημένη με εσωτερική διάρθρωση εγκληματική οργάνωση, για να  διαπράττουν κλοπές οικιών σε διάρκεια και σε βάθος χρόνου, με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους, το οποίο από τις πρώτες εκτιμήσεις αγγίζει περίπου τις 80.000 ευρώ.

Η εξιχνίαση αυτή λίγο λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «στέλνει» μήνυμα τους επίδοξους δράστες που έχουν στο μυαλό τους σχέδια κλοπών και διαρρήξεων οικιών τις Άγιες Ημέρες που έρχονται, ότι η Ασφάλεια της Αιγιάλειας είναι παρούσα με όλα τα στελέχη της και την ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας που δεν εφησυχάζει λεπτό.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Ασφάλειας Αιγιαλείας για το έργο τους το οποίο όλο και εντείνεται κάτω από δύσκολες καταστάσεις ελλείψεων που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

 

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε διάπραξη κλοπών στην Αιγιαλεία

Εξιχνιάστηκαν (25) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και οχήματα

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από τη διάπραξη των κλοπών ανέρχεται στις
(76.550) ευρώ

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε διάπραξη κλοπών οικιών και οχημάτων στην Αιγιαλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί,  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, εξιχνίασαν συνολικά (25) κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τον Μάιο του έτους 2021 έως τον Αύγουστο του έτους 2022, σε περιοχές της Αιγιαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν συνολικά (20) κλοπές και (5) απόπειρες σε οικίες και σε οχήματα, σε περιοχές της Αιγιαλείας, κατά τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά, δυο κυνηγετικά όπλα, υπολογιστές, είδη ένδυσης και τραπεζική κάρτα, συνολικής αξίας (76.550) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας επισημαίνεται ότι έχοντας δομημένη και διαρκή δράση, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προβαίνοντας σε κατόπτευση των οικιών που επέλεγαν για την διάπραξη των κλοπών, ενώ στη συνέχεια, με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή, προκαλώντας παράλληλα φθορές.
Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι κατά τα έτη 2021 και 2022 προέβησαν στην αγοραπωλησία είκοσι (20) οχημάτων, με πόρους που προέρχονταν από την εγκληματική τους δράση.

Οι κατηγορούμενοι έχουν αποκομίσει από τη διάπραξη των κλοπών, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ανέρχεται στις (76.550) ευρώ, ενώ έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκαν δυο οχήματα ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.