«Μαζί με τον Χριστό μας» 70 κατασκηνωτές στο «Όραμα» Καλαβρύτων!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα, που αποδείχθηκε και φέτος (για 15η συνεχόμενη χρονιά) ένας ευλογημένος τόπος, όπου «φώλιασαν» ο ενθουσιασμός και η ζωντάνια 70 περίπου νεαρών κατασκηνωτών!

Με την ευλογία, την ακούραστη μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τού σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της 10ήμερης διαμονής τους να ζήσουν μοναδικές στιγμές έντονης ομαδικής ζωής, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, μουσικές βραδιές και πνευματικές ομιλίες. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας, της αγάπης, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και την αναφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, έκαναν βραδινό περίπατο στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, ενώ μπόρεσαν να προετοιμαστούν από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, π. Ευσέβιο Σπανό κατάλληλα πνευματικά και να «καθαρθούν» μέσα από το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, εκφράζοντας πιο βαθιές και σύνθετες πνευματικές αναζητήσεις.

Για την άρτια και άψογη οργάνωση – λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη (Ομαδάρχες και Βοηθοί Ομαδαρχών), υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για τη νεότητα του πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, Αρχηγού της Κατασκήνωσης, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, αποδίδοντας καρποφόρο έργο και κερδίζοντας τις καρδιές και τη φιλία των μικρών κατασκηνωτών.

Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκη, του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού, αρκετών ιερέων και των γονέων των παιδιών, η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε το απόγευμα της Παρασκευής με μια εξαιρετική γιορτή, κατά την οποία οι μικροί μας φίλοι είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ένα πλούσιο, πρωτότυπο και καλοδουλεμένο δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια, χορούς, παιχνίδια και σκετς.

Λίγο πριν το τέλος τής εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελος και υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκης, αφού μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συνεχάρη τα στελέχη (τον Αρχηγό, τον Υπαρχηγό Δαμιανό Σταυρίδη, τους Γεώργιο Μπαχά, Φάνη Μπαχά και Κώστα Αναστασόπουλο, τους Ομαδάρχες Νικόλαο Ταρσινό, Γιάννη Βαρβία, Αποστόλη Τζίκα, Λουκά Τσουρέκη, Δημήτρη Τσουρούτη και Χάρη Τριανταφύλλη, τους Βοηθούς Ομαδαρχών Δημήτριο Λιακόπουλο, Παναγιώτη Λουκόπουλο, Νεκτάριο Μποτίνη, Νικόλαο Καραμάνο, Ανδρέα Φειδάκη, Γιάννη Μουρκάκη και Σταμάτη Χριστοδούλου, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων κ. Νικόλαο Ραζή και τις κυρίες που είχαν αναλάβει τη διατροφή των παιδιών) και φυσικά τους κατασκηνωτές για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους σε όλες τις δραστηριότητες. Παράλληλα, ανέλυσε το πρωταρχικό θέμα και το όνομα «Μαζί με τον Χριστό μας» που δόθηκε στη φετινή κατασκήνωση, καλώντας τους κατασκηνωτές να μεταλαμπαδεύσουν και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα που αποκόμισαν από την κατασκήνωση, ενώ, απευθυνόμενος στους γονείς, τους επαίνεσε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, αφού πρώτα έκανε γνωστό πως η φετινή κατασκήνωση ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια ποιμαντορικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στην Μακεδονία και στα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής, επικεντρώθηκε στο σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο που επιτελείται κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης. «Η κατασκήνωση είναι μια περίοδος μικρής πνευματικής άθλησης, όπου επιτελείται ένα θεάρεστο έργο. Θέλω να γνωρίζετε ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της μελλοντικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της κατασκήνωσης.

Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην κατασκηνωτική ζωή ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική αλλά και ευρύτερη Νεανική Κίνηση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην οποία όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.