Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: «Ψήφισαν την αντιλαϊκή πολιτική των τελών και έξω ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου»

Συνεχίζουν με συνεντεύξεις τους, οι εκπρόσωποι τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των τριών παρατάξεων,  την μεταξύ τους αποπροσανατολιστική  αντιπαράθεση μακριά από τα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

Όμως  στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου,  παρότι  αντάλλαξαν μεγάλα λόγια για λαϊκή κατανάλωση, όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, συμφώνησαν στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, σε βάρος πάντοτε των λαϊκών στρωμάτων. Συγκεκριμένα :

1) Συμφώνησαν,  τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι τρεις παρατάξεις σε πάγωμα, και όχι σε αυξήσεις, των δημοτικών τελών  για στις  μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής. Στη πράξη τις απάλλαξαν στο να συμβάλουν στην έκτακτη κατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων της Αιγιάλειας.

2) Παρά τις μεταξύ τους επί μέρους διαφορές στα ποσά, συμφώνησαν  να φορτώσουν τις δαπάνες μεταφοράς και εναπόθεσης των απορριμμάτων στα λαϊκά στρωμάτων, στο όνομα της ανταποδοτικότητας και της εξίσωσης εσόδων- εξόδων. Αποδεικνύεται ότι  δεν  έχουν σκοπό να διεκδικήσουν  από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλια  για τις έκτακτες ανάγκες του λαού της Αιγιάλειας. Όλοι τους αποδέχονται παθητικά, την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική της υποχρηματοδότησης των δήμων.  Το μόνο που «διαφωνούν» είναι στη διαχείριση της φτώχιας.

3) Στη πρόταση της  Δημοτικής Αρχής για πάγωμα των δημοτικών τελών των οικιών και των καταστημάτων , οι τρεις παρατάξεις «αντέταξαν» τη μείωση των δημοτικών τελών  μόλις 10% και όχι επιστροφή στα επίπεδα του 2019.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μένει σταθερή στην θέση της για πραγματική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων και άρση του αδιεξόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων :

-Μείωση των δημοτικών τελών των λαϊκών στρωμάτων κατά 20%, επιστροφή δηλαδή, στα επίπεδα του 2019. Εξίσωση των συντελεστών στις έξη Δημοτικές Ενότητες, στον ενιαίο κατώτατο συντελεστή 1.30 ευρώ/τμ.

-Αύξηση των δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις με ένταξη τους στο          ενιαίο ανώτατο συντελεστή 9.85 ευρώ/τμ.

-Μειώσεις και απαλλαγές για «ευπαθείς ομάδες» και μικροεπαγγελματίες λόγω πανδημίας. Παραγραφή των άδικων προστίμων σε επαγγελματίες εστίασης

-Δυναμική διεκδίκηση από την κυβέρνηση έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης των εξόδων  μεταφοράς και εναπόθεσης των  απορριμμάτων, τώρα που υπάρχει  παράταση της έκτακτης κατάστασης.

Σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να μπει φρένο. Ο Δήμος οφείλει να παίρνει   συνεχώς μέτρα, για την ελάφρυνση της λαϊκής οικογενείας και επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων, που να αποτυπώνεται και στην πολιτική των δημοτικών  τελών.

Τα κοινωνικά αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται με το μικρότερο δυνατό κόστος και όχι με τη λογική της ανταποδοτικότητας.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αυτό το πνεύμα εκφράζει ζητώντας επιτακτικά να γίνουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη ώστε να ανακουφιστούν τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Μένει σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, στον αγώνα τους για  τα δικαιώματα τους στο εισόδημα και την υγεία, για  κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Καλούμε τον λαό της Αιγιάλειας να βγάλει συμπεράσματα,  να δηλώσει την αντίθεση του σε αυτές τις πολιτικές που τον φτωχοποιούν και να  συμπαραταχτεί με τη  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.                                                         

                                                                    ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ    ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ