Λαμπρός ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το «Πάσχα του καλοκαιριού», η κορυφαία Θεομητορική εορτή τού εκκλησιαστικού έτους, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της μεταστάσεώς Της εις τους Ουρανούς.

Εκατοντάδες πιστών προσήλθαν ευλαβικά χθες και σήμερα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς Αιγίου και Καλαβρύτων, αλλά και στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Μακελλαριάς, προκειμένου να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Ιησού Χριστού και να συμψάλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.

Επίκεντρο των σημερινών θρησκευτικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία «πλημμύρισε» από ευσεβείς χριστιανούς όλων των ηλικιών, που με υπομονή και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας περίμεναν καρτερικά να ασπασθούν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, υποκλινόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της και εκζητώντας την ευλογία και την μεσιτεία Της.

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ομίλησε καταλλήλως για το πανσεβάσμιο ιερό πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού, αναφερόμενος στη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας, ενώ κάλεσε τους πιστούς να εισέλθουν στη ζωή της ταπείνωσης, της αγάπης και της καρτερίας, σύμφωνα με το παράδειγμα της ίδιας της Παναγίας μας.

Καταλήγοντας παρότρυνε το εκκλησίασμα να καταφεύγει μέσω της προσευχής στην προστασία της Μητέρας του Θεού, η οποία αποτελεί την «Σκέπη του κόσμου» που προσφέρει τη χαρά, την ανακούφιση και την ελπίδα.