Κώστας Σπηλιόπουλος για Νοσοκομείο Αιγίου: “Αυτό δεν είναι σύστημα υγείας – Η ίδια η διοικήτρια “απαιτεί” και παραδέχεται δημόσια ότι υπάρχει θέμα”

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας δήλωσε ότι συµφωνεί µε το ψήφισµα, στάθηκε όµως ιδιαίτερα στη δηµόσια τοποθέτηση της διοίκησης του Νοσοκοµείου και στην αναγνώριση των προβληµάτων.

– «Συµφωνούµε µε το ψήφισµα. Τα λέει όλα. Όµως, µου έκανε πολύ µεγάλη εντύπωση ότι η διοίκηση, µέσω συνέντευξης αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβληµα. Καταρχήν αναγνωρίζει πλήρως τις ελλείψεις και τις υπάρχουσες δυσκολίες και κυρίως κατά την περίοδο του Αυγούστου που είχαµε πολύ κόσµο στην περιοχή µας».

Ο κ. Σπηλιόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη φράση «απαιτούµε» λέγοντας: «Άρα, υπάρχει θέµα, να λέει η διοικήτρια που έχει διορίσει το κράτος ότι εδώ υπάρχει πρόβληµα και απαιτούµε. Απαιτούµε. ∆εν λέει ζητάµε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ενδεχόµενο να δοθούν κίνητρα από τον ∆ήµο για την προσέλκυση γιατρών: «Το πιο σηµαντικό όµως και πρωτάκουστο για µένα, πρώτη φορά τα ακούω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, να δοθούν κίνητρα από το δήµο. Να πληρώσει ο δήµος δηλαδή, την στέγη ενδεχοµένως τη µετακίνηση των γιατρών, το εξειδικεύει και άλλα πράγµατα προκειµένου να έρθουν οι γιατροί. ∆εν έχει ξαναγίνει αυτό, πλην των άγονων περιοχών».

Η τοποθέτησή του κατέληξε µε σαφή αναφορά στην ανάγκη να φτάσει το θέµα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναφέροντας:

-«Όταν έχουµε την κυβέρνηση και τον υπουργό να λένε, “έχουµε κάνει εκσυγχρονισµό” και να ζητείται από το δήµο να εισφέρει προκειµένου να έρθουν  οι γιατροί, αυτό δεν είναι σύστηµα υγείας. Σηµαίνει ότι το σύστηµα έχει υποβαθµιστεί».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”