Κύπελλο και πολλές σημαντικές διακρίσεις για τις μαζορέτες του Αιγίου στα Τρίκαλα

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς βρέθηκε η πόλη των Τρικάλων εν όψει του 2ου Κυπέλλου Ελλάδας στο άθλημα του Cheerleading που  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Κατσιμήδου το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου 2019.

Περίπου 300 αθλήτριες και αθλητές του Cheerleading κατέκλισαν το παρκέ με στόχο τόσο την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και ένα εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ζευγαριών Cheerleading το οποίο θα διεξαχθεί 28 με 30 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.

Οι μαζορέτες του Αιγίου με προπονήτρια την Κατιάνα Λατάνη κατάφεραν να φέρουν 1 Κύπελο και πολλές διακρίσεις. Συγκεκριμένα:

2η ΘΈΣΗ SOLO Free Style Pom  JUNIOR A ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ Ιωάννα Νταουσιάνη

3η ΘΈΣΗ SOLO Free Style Pom  JUNIOR A ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ Λουίζα Νικητοπούλου

4Η ΘΕΣΗ SOLO Free Style Pom  JUNIOR B ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ  Νεφέλη Λώλη

6Η ΘΕΣΗ SOLO Free Style Pom  JUNIOR  ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ  Μαριλή Λώλη

4η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ CHEER HIP-HOP JUNIOR B ME TIΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Λωλη Νεφελη, Γιούπη Μαρία Μπούνα Εβελίνα , Μαντζιώρου Λυδία-Αλεξία, Πλατυκώστα  Έλενα, Λάγαρου Εύα, Νικητοπούλου Λουίζα, Νταουσιάνη Ιωάννα, Λελούδα Φέλια, Φλώρου Άρτεμις

3η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ CHEER HIP-HOP JUNIOR ME TIΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:  Γιαννοπούλου Αργυρώ, Λώλη Μαριλύ,  Μπομποτσιάρη Αθηνά , Νικητοπούλου Νίκη  Σταμοπούλου Γεωργία, Σκούντζου Γεωργία, Πριοβόλου Ιφιγένεια, Τερλέση Ζέτα, Σπηλιωπούλου Κλειώ, Σταθακοπούλου Ιωάννα και Σεριαναι Μελίνα.

2η ΘΕΣΗ  ΟΜΑΔΙΚΟ Free Style Pom junior B  ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Λωλη Νεφελη, Γιούπη Μαρία Μπούνα Εβελίνα , Μαντζιώρου Λυδία-Αλεξία, Πλατυκώστα  Έλενα, Λάγαρου Εύα, Νικητοπούλου Λουίζα, Νταουσιάνη Ιωάννα, Λελούδα Φέλια, Φλώρου Άρτεμις

2η ΘΕΣΗ  ΟΜΑΔΙΚΟ Free Style Pom junior  ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Γιαννοπούλου Αργυρώ, Λώλη Μαριλύ,  Μπομποτσιάρη Αθηνά , Νικητοπούλου Νίκη  Σταμοπούλου Γεωργία, Σκούντζου Γεωργία, Πριοβόλου Ιφιγένεια, Τερλέση Ζέτα,  Σταθακοπούλου Ιωάννα και Σεριαναι Μελίνα.

4η ΘΕΣΗ  ΟΜΑΔΙΚΟ CHEER JAZZ JUNIOR  ME TIΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Γιαννοπούλου Αργυρώ, Λώλη Μαριλύ,  Μπομποτσιάρη Αθηνά , Νικητοπούλου Νίκη  Σταμοπούλου Γεωργία, Σκούντζου Γεωργία, Πριοβόλου Ιφιγένεια, Τερλέση Ζέτα,  Σταθακοπούλου Ιωάννα και Σεριαναι Μελίνα.

5η ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ CHEER JAZZ JUNIOR B ME TIΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:  Λωλη Νεφελη, Γιούπη Μαρία Μπούνα Εβελίνα , Μαντζιώρου Λυδία-Αλεξία, Πλατυκώστα  Έλενα, Λάγαρου Εύα, Νικητοπούλου Λουίζα, Νταουσιάνη Ιωάννα, Λελούδα Φέλια, Φλώρου Άρτεμις

1η ΘΕΣΗ  DOUBLE JUMIOR B Cheer POM ME ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:  Λώλη Νεφέλη και Φλώρου Άρτεμις

2η ΘΕΣΗ DOUBLE JUNIOR A Cheer POM ME ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Λάγαρου Εύα και Νταουσιάνη Ιωάννα

3η ΘΕΣΗ DOUBLE JUNIOR Cheer POM ME ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Γιαννοπούλου Αργυρώ και Μπομποτσιάρη Αθηνά

5η ΘΕΣΗ   DOUBLE JUNIOR Cheer pom ME ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Σκούντζου Γεωργία και Σταμοπούλου Γεωργία.

Η κ. Λατάνη εμφανώς ικανοποιημένη από την απόδοση των αθλητριών ανέφερε:

 – «΄Όταν η νίκη προέρχεται μετά από σκληρή δουλειά, η χαρά και δικαίωση είναι πολύ μεγαλύτερη πρώτα για τα παιδιά που συμμετείχαν και μετά για τους γονείς που είναι πάντα δίπλα τους και σ΄ εμένα, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Αξίζει να τονιστεί η δυσκολία του κυπέλου που αντιμετώπισαν τα παιδιά μας καθώς την Α΄ ημέρα συνεχώς χωρίς φαγητό και ξεκούραση προπονούνταν με σκληρό πρόγραμμα από διεθνείς προπονήτριες διδάσκοντας άγνωστες  χορογραφίες, προκειμένου να διαγωνιστούν και να διακριθούν σ΄ αυτές την επομένη ημέρα έχοντας να αντιμετωπίσουν αθλήτριες που έχουν διακριθεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και τα κατάφεραν επαξίως.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε και εμείς μια τέτοια διοργάνωση. Επόμενος στόχος μας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Ιούνιο 2019 στην Αθήνα».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου Κυπέλλου είναι η δυσκολία και η αγωνιστική πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες καθώς το Σάββατο 23/3  διδάχθηκαν τρεις χορογραφίες σε Freestyle Pom, Cheer Jazz και Cheer Hip Hop και την επόμενη (Κυριακή 24/3), κλήθηκαν να διαγωνιστούν και να κριθούν σε αυτές.

Τις χορογραφίες  δίδαξαν και  έκριναν καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Από την Σλοβενία ήταν οι Mateja Grbec και Nastja Sturm προπονήτριες των εθνικών ομάδων της χώρας τους, που δίδαξαν Freestyle Pom και Jazz αντίστοιχα, αλλά και ο Tim Aafjes, οποίος τον Δεκέμβριο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Ζευγαριών στην Αθήνα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση ως προπονητής και χορογράφος, δίδαξε Cheer Hip Hop.

Τα σωματεία μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας που έλαβαν μέρος στο 2ο Κύπελλο Ελλάδος:

Αθλητικό Πολτισμικό Σωματείο Νέας Σμύρνης «Αποσπερίδες»
Αθλητικό Σύλλογος Τρικάλων «Εύαθλοι»
Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου Μυρτάλη
Αθλητικός Όμιλος Θήβας Αρμονία
Αθλητικός Σύλλογος Μωβ Κινήσεις Αιγίου
Γυμναστικός Σύλλογος Ο Ιλισός (Ιλίσια)
Ελληνικό Αστέρι (Θεσσαλονίκη)
ΕΛ.ΕΝ.ΟΜ.Α.Χ. Οι Αμαζόνες (Βάρη-Ηλιούπολη)
Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης Νηρηίδες
Σύλλογος Ομαδικού Αθλητικού Χορού Βορειοδυτικής Ελλάδας Σειρήνες του Βορρά (Κέρκυρα)