Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο επαρχιακό δίκτυο Αιγίου – Πτέρης – Καλαβρύτων και Πούντας – Καλαβρύτων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται οι παρακάτω πρόσθετες αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικότερα για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίζεται:

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας:

1. Η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, που κινούνται στο κάτωθι οδικό δίκτυο:
– Στην Επ. Οδό Πούντα – Καλαβρύτων, από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου έως την χ/θ 16250
–  Στην Επ. Οδό Αιγίου – Πτέρης – Καλαβρύτων, από το ύψος του Αιγίου έως την διασταύρωση με την Τ.Κ Αγίου Παντελεήμονα.
*εξαιρουμένων των φορτηγών που μεταφέρουν αλάτι, των οχημάτων
οδικής βοήθειας και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.