Αιγιάλεια – Καλάβρυτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καιρικών φαινομένων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται οι παρακάτω αποφάσεις Διευθύνσεων Αστυνομίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικότερα για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίζεται:

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας:

1. Η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη διαδημοτική οδό που συνδέει το Δ.Δ. Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.
2. Η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των λεωφορείων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στο κάτωθι οδικό δίκτυο: α) στην Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας από το ύψος της Τ.Κ.Πύργου και άνω β) στην Ε.Ο.Αιγείρας-Περιθωρίου από την 13η χ/θ και άνω γ) στην Ε.Ο.Αιγείρας-Συνεβορού από την 9η χ/θ και άνω

3. Η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο κάτωθι οδικό δίκτυο:
α) στην Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας από το ύψος της Τ.Κ.Πύργου και άνω
β)στην Ε.Ο.Αιγείρας-Περιθωρίου από την 13η χ/θ και άνω
γ)στην Ε.Ο.Αιγείρας-Συνεβορού από την 9η χ/θ και άνω
*εξαιρουμένων των φορτηγών που μεταφέρουν αλάτι, των οχημάτων
οδικής βοήθειας και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

4. Η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται:
– Στην Επ. Οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου)
– Στην Επ. Οδό Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας
– Στην Επ. Οδό Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης
– Στην Επ. Οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου
– Στην Επ. Οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών
– Στην Επ. Οδό Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου
εξαιρουμένων των οχημάτων οδικής βοήθειας, των φορτηγών που μεταφέρουν αλάτι και των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης καθώς, όταν και όπου αυτό απαιτείται, κατά την κρίση του Διοικητή του Α.Τ. Καλαβρύτων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και των λεωφορείων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στο ανωτέρω οδικό δίκτυο, όταν και όπου αυτό απαιτείται, κατά την κρίση του Διοικητή του Α.Τ. Καλαβρύτων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.