Κορονοϊός – Σιγκαπούρη: Το κράτος δεν θα καλύπτει τις δαπάνες νοσηλείας των ανεμβολίαστων

Απόφαση – βόμβα στη Σιγκαπούρη

Το 85% στη Σιγκαπούρη έχει εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορονοϊού, ενώ το 18% έκανε τρίτη δόση εμβολίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα καλύπτει πλέον τις ιατρικές δαπάνες των ατόμων που «δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή», οι οποίοι και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος νέων κρουσμάτων και νοσηλειών στην πόλη κράτος της Ασίας.

«Επί του παρόντος, τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Washington Post.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ανεμβολίαστοι από επιλογή, μπορούν ακόμη να αξιοποιήσουν τις κανονικές ρυθμίσεις χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπου αυτό ισχύει», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η κυβέρνηση πληρώνει πλέον το λογαριασμό για κάθε πολίτη της Σιγκαπούρης, μόνιμο κάτοικο και κάτοχο μακροχρόνιου δελτίου εργασίας που νοσεί από COVID, εκτός αν βρέθηκε θετικός λίγο μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

«Αυτό έγινε για να αποφύγουμε τις οικονομικές εκτιμήσεις που προσθέτουν στην αβεβαιότητα και την ανησυχία του κοινού, όταν ο κορονοϊός ήταν μια επείγουσα και άγνωστη ασθένεια», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του.

«Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό» πρόσθεσε το υπουργείο, θα συνεχίσει να καλύπτει τα σχετικά ιατρικά έξοδα για όσους εμβολιάζονται, καθώς και για όσους εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν το εμβόλιο: παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Τα μερικώς εμβολιασμένα άτομα στη Σιγκαπούρη θα καλύπτονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

 

https://www.ethnos.gr/World/article/182399/koronoiossigkapoyrhtokratosdenthakalypteitisdapanesnoshleiastonanemboliaston