Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου: «Οι Άθλιοι»

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και ώρα 21:30 θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία « Οι Άθλιοι », από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Στη Μονφερμέιγ, στα προάστια του Παρισιού, εκεί που ο Βίκτωρ Ουγκώ έστησε το σκηνικό για τους «Άθλιους», δρα μια ομάδα της αστυνομίας κατά του εγκλήματος. Σε μια κατά τ’άλλα συνηθισμένη περίπολο, ένα drone καταγράφει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να εκθέσει την ομάδα και τις μεθόδους τους. Εμπνευσμένη από την εξέγερση στο Παρίσι το 2005, η ταινία του Λατζ Λι  είναι μια προκλητική ματιά στις εντάσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας.

Το «Μίσος» συναντά την «Ημέρα Εκπαίδευσης» σε μια σκηνοθετημένη με νεύρο και ρεαλισμό αστυνομική περιπέτεια. Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών, το Βραβείο Κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Παραγωγή: Γαλλία, 2019

Σκηνοθεσία: Λατζ Λι

Πρωταγωνιστούν: Νταμιέν Μπονάρ, Αλέξις Μανέντι, Ντζιμπρίλ Ζονγκά

Διάρκεια: 103 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=En11d9ggq6w

 

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν

Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 5 €

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/cinegio

 

Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν).  Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τέλος, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.