Κινδυνεύει η υγεία των πολιτών από τα σκουπίδια στους δρόμους της Αιγιάλειας – 13 μηνών παιδί διαγνώστηκε με σαλμονέλα

Για άλλη μια φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, που δεν εφησυχάσει στο σοβαρό θέμα των απορριμμάτων, με αναφορά προς την κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Αιγίου, τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών με κονοποίηση προς κ.  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενημερώνει για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες για την υγεία τους από τις σωρούς των απορριμμάτων που βρίσκονται μήνες στους δρόμους της Αιγιάλειας, ενώ αναφέρει ότι μόλις ένα 13 μηνών βρέφος διαγνώστηκε με σαλμονέλα. Η επιστολή αναφέρει:

 

“ΠΡΟΣ: Κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Αιγίου

Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών

ΚΟΙΝ. Κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 Παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας η κατάσταση με τα απορρίματα έχει καταστεί πλέον δραματική. Έχουν ήδη αρχίσει εξάρσεις με δερματολογικά σε ευπαθείς ομάδες κυρίως. 

Ήδη τα απορρίματα έχουν κατακλύσει τους δρόμους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη και η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων.

     Η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου δεν αρκεί για να  επιλυθεί το πρόβλημα. Πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, ζητάμε την άμεση επέμβασή σας. Το γεγονός ότι μπορεί να θρηνήσουμε θύματα είναι πλέον βέβαιο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Eνδεικτικά  σας αποστέλλουμε εξέταση ανηλίκου ηλικίας 13 μηνών όπου διαγνώστηκε σαλμονέλα. Σημειωτέον απέναντι από την οικία του ανηλίκου υπάρχουν συσσωρευμένα απορρίμματα σε μεγάλη έκταση.  

     Σας υποβάλλουμε συνημμένα τα έγγραφα του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και της διαγνωστικής εξέτασης. 

ΑΙΓΙΟ 2-7-2019

                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                               ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

 

                                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ