Κικίλιας: Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα

Ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για την κατάσταση που επικρατεί και στα εθνικά θέματα, επέρριψε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως «υπεύθυνος για τη χώρα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως η θέση και η στάση της Νέας Δημοκρατίας κυρίως στα εθνικά θέματα είναι θεσμική, στιβαρή και σοβαρή, αλλά -όπως είπε- «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, τα οποία είναι άλλα από αυτά που λέει ο εταίρος του, ο κ. Καμμένος, ο οποίος λέει διαφορετικά πράγματα από τον κ. Κοτζιά, είναι πέρα και έξω από αυτά που βλέπει η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η ελληνική κοινωνία βλέπει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παραδέχεται ότι μπορεί οι δύο στρατιωτικοί μας να μείνουν και 15 χρόνια στις τουρκικές φυλακές κάνοντας «μια ομολογία αποτυχίας και ήττας της κυβέρνησης».

«Βλέπει τον υπουργό Εξωτερικών να έχει ανοίξει με μυστική διπλωματία όλα τα θέματα και να κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες που βρίσκονται απέναντι στη λύση που θέλει να δώσει στο Σκοπιανό. Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην περιοχή, δεν ερμηνεύουν την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Έφεραν τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα, σε μια αποτυχημένη επίσκεψη, και έχουν για όλα αυτά την ευθύνη. Η διοίκηση δεν είναι μια επικοινωνιακή πομφόλυγα πολιτικών απόψεων. Κρίνεται εκ του αποτελέσματος» δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον ελληνισμό, για τη χώρα και τα συμφέροντά μας, οι λάθος άνθρωποι έχουν βρεθεί στις λάθος θέσεις. Παρ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη στρατιωτική ηγεσία». Σημείωσε ακόμη: «Για να μπορείς να έχεις ειρήνη, πρέπει τη διάθεσή σου να ζεις ειρηνικά με τους γείτονές σου να μη την εκλαμβάνει κανείς ως αδυναμία».

cnn.gr