Καλογερόπουλος: «Αξίζουμε μια δεύτερη θητεία για να πετύχουμε πολλά περισσότερα»

Συνάντηση Καλογερόπουλου με υποψηφίους του συνδυασμού «Αιγιάλεια Τώρα» στο Αίγιο

Συνάντηση με τα στελέχη του συνδυασμού του «Αιγιάλεια Τώρα» από το Αίγιο, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Αιγιαλείας και εκ νέου υποψήφιος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε κατάστημα της πλατείας Υψηλών Αλωνίων.

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχωρά με γοργούς ρυθμούς στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων σε όλη την έκταση του Δήμου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική, πρώτα στο Αίγιο και μετά στον Δήμο Αιγιαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας  δε δημιουργήθηκε ποτέ κρίση στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία είναι διασφαλισμένη μέχρι και τις 31/12/2024.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αποχετευτικό δίκτυο σε όλη την έκταση της παραλιακής Αιγιάλειας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο έργο αποχέτευσης σε Τέμενη-Βαλιμίτικα-Διγελιώτικα που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2026. Επίσης ανέφερε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί έχει ήδη δημοπρατηθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας λυματολάσπης αλλά και η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, έργα πολύ σημαντικά αλλά όχι ψηφοθηρικά, όπως τόνισε και βέβαια δεν παρέλειψε να μιλήσει για το διυλιστήριο νερού στον Σελινούντα, ένα έργο εμβληματικό που έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση προχωρούν γοργά.

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές, εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ποτέ από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, δεν είχε κανένας δήμαρχος στο Αίγιο δεύτερη συνεχή θητεία. «Δεν μπορεί να ήταν όλοι ανίκανοι αλλά πιθανότατα υπήρχαν άλλες αιτίες που δεν έδιναν τη δυνατότητα μακρόπνοου έργου» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει η δυνατότητα στη δημοτική αρχή να έχει δεύτερη συνεχή θητεία, όπως συμβαίνει σε πόλεις όπως Ιωάννινα, Τρίκαλα και Καλαμάτα με τα γνωστά πετυχημένα αποτελέσματα.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι οι πολίτες μας επιβραβεύουν και το βλέπουμε καθημερινά στα μάτια τους, πιστεύουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, θα μας δώσουν την ευκαιρία, σπάζοντας την «κατάρα της Αιγιάλειας», που ποτέ δεν έδωσε τη δυνατότητα σε μια Δημοτική Αρχή να συνεχίσει το έργο της» κατέληξε ο δήμαρχος.