Κίνδυνος να αφανιστούν τα Κέντρα Πρόληψης – Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Δηλώσεις συμμετοχής

Τα 75 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Πρόληψης του Νομού μας «Καλλίπολις», βρίσκονται σε κίνδυνο παύσης της λειτουργίας τους λόγω των αλλαγών που δρομολογούνται με το επικείμενο νομοσχέδιο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης». 

Τους τελευταίους 6 μήνες έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες και παρεμβάσεις σε τοπικό και Πανελλαδικό επίπεδο για την υπεράσπιση της πρόληψης με σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου αλλά και μια σειρά ενεργειών εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ με τις οποίες απαξιώνεται το έργο των Φορέων Πρόληψης, κρίνεται αναγκαία μια ηχηρότερη παρέμβαση – αντίδραση προκειμένου να διασώσουμε μια συλλογική κατάκτηση 30 ετών. Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στην τελευταία ολομέλεια του στις 17 και 18 Μαΐου έλαβε αποφάσεις προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης της πρόληψης μεταξύ των οποίων είναι και η απόφαση για μια Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Συντάγματος στις 19 Ιουνίου 2024. 

Προσκαλούμε όλους εσάς που έχετε ωφεληθεί από τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας και πιστεύετε στη φιλοσοφία της πρόληψης, να συμμετέχετε στην Πανελλαδική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 & ώρες 18:00-22:00 στην Πλ. Συντάγματος. Με απόφαση του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Καλλίπολις θα ναυλωθεί λεωφορείο για την δωρεάν μετακίνηση των ενδιαφερομένων.

Παρακαλούμε πολύ όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και να συμβάλλετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 14/6 στο Κέντρο Πρόληψης είτε τηλεφωνικά στα 2610226948 και 2610623290 καθημερινά 8:00-15:00, είτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://kpachaia.gr/prosklisi-gia-symmetochi-se-diamartyria-gia-tin-prolipsi/