Κάτοικος ζητά να αποζημιωθεί από τον δήμο με… 1 εκατομμύριο!

Αρνείται να μετακομίσει αν δεν αποζημιωθεί από τον δήμο με… 1 εκατομμύριο!

Ο Άρθουρ Νιούι είναι πλέον ο μόνος που ζει στον δρόμο, καθώς όλοι του οι γείτονες αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δουν τα σπίτια τους να κατεδαφίζονται για τις ανάγκες της διαπλάτυνσης του δρόμου.

Το δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να εκδώσει υποχρεωτικές εντολές αγοράς της οικίας του και στο παρελθόν, καθώς ο δρόμος A630 είναι να φτιαχτεί εδώ και καιρό.

Η μάχη κατοίκου και δημοτικών αρχών του Ρόδερχαμ της Αγγλίας κρατά 18 ολόκληρα χρόνια και κανείς τους δεν φαίνεται έτοιμος να εγκαταλείψει τα όπλα.

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν, ο δήμος ξαναχτύπησε προβαίνοντας σε νέα εκτίμηση της αξίας του σπιτιού, όταν και αποπειράθηκε ξανά να το αγοράσει και να τον βγάλει έξω. Μόνο που ο Άρθουρ δεν πουλιέται έτσι εύκολα!

Όπως είπε στη «Mail Online»: «Τους είπα πως θέλω 500.000 λίρες για το σπίτι και 500.000 αποζημίωση για ό,τι μου έχουν κάνει ως τώρα. Αν υποσχεθούν να μου πληρώσουν 1 εκατ. λίρες, μπορεί και να το σκεφτώ», είπε ο Άρθουρ που ζει στην οικία εδώ και 40 χρόνια.

Η κόρη του, Νάνσι, είπε στην εφημερίδα πως το δημοτικό συμβούλιο έχει συμπεριφερθεί στον πατέρα της «αηδιαστικά».

Απαντώντας μάλιστα στο πώς νιώθει που μπλοκάρει τη διαπλάτυνση του δρόμου, ο Άρθουρ δήλωσε πως δεν κάνει κάτι τέτοιο, μιας και ο δρόμος θα μπορούσε κάλλιστα να πλατύνει από την άλλη μεριά!

Κάποια στιγμή το δημοτικό συμβούλιο καταχάρηκε καθώς μια επιγραφή «Πωλείται» εμφανίστηκε μαγικά έξω από το σπίτι του επίμονου Άρθουρ. Στέλνοντας δυο υπαλλήλους να μάθουν τι γίνεται, ο Άρθουρ τούς είπε πως το «Πωλείται» ήταν μια φάρσα του εγγονού του!

Όπως κι αν έχει, ο άντρας αγόρασε ένα σπίτι μεσοτοιχία και τώρα που γκρεμίστηκε το διπλανό, ζει σε μονοκατοικία!

 

aftodioikisi.gr/