Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου: “Δεν έχει λειτουργήσει κανένα από τα 4 εμβολιαστικά Κέντρα, εκτός του Νοσοκομείου, στην Αιγιάλεια”

 Επιστολή απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου προς το Διοικητή 6ης ΥΠΕ, το Yπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥΥ σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα στην Αιγιάλεια και αναφέρει:

-Ο προγραμματισμός εμβολιασμών για τις ηλικίες 60-64 ετών με το εμβόλιο της ASTRA-ZENECA κλείνεται μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα Άνω Πόλης Πάτρας και Χαλανδρίτσας.

Η χιλιομετρική απόσταση των απομακρυσμένων χωριών της Ανατολικής Αιγιάλειας μέχρι την Χαλανδρίτσα είναι μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα και τουλάχιστον μιάμιση ώρα διαδρομή με ΙΧ, ενώ και από το κέντρο του Αιγίου απέχει 60 χιλιόμετρα. Όπως ασφαλώς καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους κατοίκους της περιοχής μας να υποβληθούν σε αυτή την ταλαιπωρία προκειμένου να εμβολιαστούν, εκτεθειμένοι στους κινδύνους μιας τόσο μεγάλης μετακίνησης, με σημαντικό οικονομικό κόστος και με αποχή από την εργασία τους.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων προέβλεπε για την Αιγιάλεια 4 κέντρα εκτός του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), δεν έχει λειτουργήσει κανένα. Τα 2 υπάρχοντα κέντρα υγείας της περιοχής μας, Κέντρο Υγείας Αιγίου και Κέντρο Υγείας Ακράτας, ενώ  πληρούν τις προδιαγραφές, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία τους.

Ζητάμε την άμεση λειτουργία των παραπάνω 2 Κέντρων Υγείας με ταχύτατες διαδικασίες στελέχωσης και επαναπροσδιορισμό των ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 60-64 στην περιοχή μας”.

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου,

Ο πρόεδρος                                                 Ο γραμματέας

Κοίλιας Σωτήριος                                          Κουσουρής Δημήτριος

Κοινοποίηση: Δήμο Αιγιάλειας, Ιατρικοί Σύλλογοι, ΜΜΕ,