ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για 8χρονο κοριτσάκι. Κατέληξε στη ΜΕΘ από Η1Ν1

Αρχικά νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων όμως λόγω της κατάστασής της, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Θρήνος στην Πάτρα για την 8χρονη Μαρία που κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Η μικρή Μαρία από το Μιντιλόγλι Πατρών, πάλεψε για 25 ημέρες με τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

AdTech AdΌπως αναφέρει το τοπικό patrastimes, όλα ξεκίνησαν από έναν όχι ιδιαιτέρως υψηλό πυρετό, ο οποίος όμως επέμενε για αρκετές ημέρες. Η μικρή παρέμεινε νοσηλευόμενη αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τελικά κατέληξε στο Ρίο. Η διάγνωση ήταν ο ιός της γρίπης, Η1Ν1.

Συγγενείς περιμένουν τα αποτελέσματα και τις διαγνώσεις, μιας και έχουν ζητήσει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του παιδιού τους. Δεν επιρρίπτουν όμως καμία ευθύνη στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου στην οποία έγινε ότι το δυνατόν για να κρατηθεί το παιδί στην ζωή.

Σύμφωνα με το τοπικό site, οι στενοί συγγενείς του παιδιού, αναφέρουν πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο Καραμανδάνειο και εξετάζουν το να κινηθούν νομικά. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η 8χρονη Μαρία έπεσε σε κώμα την ημέρα των γενεθλίων της, τη Μεγάλη Τρίτη.