Θετικός ο αντίκτυπος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας ILCA4 στο Αίγιο,  με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αιγιαλείας

Με αξιόλογη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA 4 2022 για αθλητές από 12 έως 17 ετών, που φιλοξενήθηκε για πέντε ημέρες στο Αίγιο σε διοργάνωση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αιγιαλείας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, που χαρακτηρίστηκε από υπέροχους αγώνες με κύριο χαρακτηριστικό την ευγενή αθλητική άμιλλα, 185 αθλητές από όλη την Ελλάδα μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, συνολικά 700 άτομα, φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα της Αιγιάλειας και γνώρισαν από κοντά τις σπάνιες και για πολλούς «άγνωστες» ομορφιές του τόπου. Η εικόνα, δε, των σκαφών που έπλεαν στα ανοιχτά του Αιγίου έδωσε για πέντε ημέρες μια χαρούμενη νότα που σχολιάστηκε θετικά από όλους. Τέλος, οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω live streaming σε μεγάλα αθλητικά ΜΜΕ όλου του κόσμου, διαφημίζοντας με αποτελεσματικό τρόπο την περιοχή μας.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μόνο ευχάριστα συναισθήματα μας άφησε αυτή η διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για τέταρτη φορά στην πόλη μας και ήταν τιμή και χαρά μας που συνεργαστήκαμε με τους διοργανωτές. Ευχαριστούμε όλες και όλους τους επισκέπτες που πέρασαν στον τόπο μας αυτές τις πέντε ημέρες και που θα είναι χαρά μας να τους φιλοξενήσουμε ξανά, σε ανάλογες διοργανώσεις όχι μόνο πανελλήνιας αλλά και πανευρωπαϊκής εμβέλειας».