Θετική προοπτική για το έργο, η εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για Πλατεία Αγίας Λαύρας και Εμπορικό Κέντρο Αιγίου

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη συνέχιση των εργασιών για την αποπεράτωση της Πλατείας Αγίας Λαύρας, της Πλατείας Βάλφουρ (Τρίγωνη) και των περιμετρικών οδών του Εμπορικού Κέντρου της πόλης του Αιγίου, αποτελεί η τροποποίηση της Πράξης «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2-Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3-Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί» εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς εγκρίθηκε η τροποποίηση της Πράξης με αντικείμενο την αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να εξασφαλιστεί όλο το απαιτούμενο κονδύλι, μετά και από τις αναθεωρήσεις τιμών που προέκυψαν από την περίοδο που συντάχθηκε η μελέτη μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, με την εν λόγω τροποποίηση προκύπτει αύξηση του προϋπολογισμού της Πράξης από 1.458.086,39€ σε 3.138.774,34€ με προσθήκη νέου Υποέργου, προϋπολογισμού 2.640.000€, προκειμένου να ολοκληρωθεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.

«Η επιπλέον αυτή χρηματοδότηση διασφαλίζει και την συνέχιση του έργου χωρίς προβλήματα όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το έργο θα πρέπει να είναι έτοιμο και λειτουργικό το αργότερο έως το τέλος του 2023, οπότε και λήγει η τρέχουσα διαχειριστική περίοδος του ΕΣΠΑ. Οι διαδικασίες προχωρούν με την προβλεπόμενη από τον νόμο σειρά και καθημερινά, βήμα-βήμα, προχωράμε θετικά και με αισιοδοξία» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος τονίζει: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αλλά και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη που αντιλήφθηκαν τη σημασία της τροποποίησης της Πράξης και συνεργαστήκαμε για την εξασφάλιση του απαιτούμενου επιπλέον κονδυλίου».