Θεοφάνεια: Πλήθος κόσμου στον καθαγιασμό των Υδάτων στο Αίγιο

Με κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/1) στην προβλήτα του παλιού λιμανιού του Αιγίου η τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τα Θεοφάνεια.

Ο Μέγας Αγιασμός τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου. Στη συνέχεια πλήθος κόσμου και επίσημοι κατευθύνθηκαν έμπροσθεν της οδού Ζωοδόχου Πηγής στο Τουριστικό Περίπτερο, όπου ακολούθησαν την Ιερά Πομπή, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, με προορισμό την προβλήτα του λιμανιού, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αρκετοί ήταν οι κολυμβητές που τόλμησαν και βούτηξαν στα  παγωμένα νερά του Κορινθιακού, ενώ πολίτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το λιμάνι.

Το “παρών” έδωσαν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής,  αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του Δήμου και πολίτες, ενώ τον Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάκης Παπαδόπουλος.

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΓΚΟΥ

 

« από 2 »