Η Αιγιώτισσα Πηνελόπη Τσαντούλα, αθλήτρια σκοποβολής, λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες TOKYO 2020

Αναγνώριση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για μία Αιγιώτισσα

Η Πηνελόπη Τσαντούλα, αθλήτρια σκοποβολής και με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις στην κατηγορία Masters, είχε επιλεγεί τιμητικά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως λαμπαδηδρόμος της Λαμπαδηδρομίας των ΧΧΧΙI  Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020, σε τμήμα διαδρομής τoυ Δήμου Μαραθώνα.

Όμως η επιδημία του Covid-19 και η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού στη Σπάρτη όσον αφορά το τελετουργικό στον Ολυμπιακό Βωμό, διακόπτει οριστικά το πέρασμά της Ολυμπιακής Φλόγας στην πατρίδα μας.

Την 25η Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας επί Ιαπωνικού εδάφους, αρχίζοντας το ταξίδι της από την Φουκουσίμα.

Κυρίαρχο σύνθημα, «Η ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας» και στοχεύει στην ανάδειξη της ανοικοδόμησης στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρηνική καταστροφή μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αναφέρει: «Μετά την επιδημία του Covid-19, η Ολυμπιακή Φλόγα θα συμβολίσει επίσης το φως στο τέλος της σκοτεινής σήραγγας, έναν φάρο ελπίδας για τον κόσμο καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι είναι ένα σύμβολο ανθεκτικότητας της ενότητας και της αλληλεγγύης της ανθρωπότητας».

Να θυμίσουμε ότι η Πηνελόπη Τσαντούλα από το Δημητρόπουλο Αιγιαλείας, είναι κάτοχος τριών τίτλων παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην ηλικιακή κατηγορία της από τους «World Masters Games – Sydney 2009» και «World Masters Games – Torino 2013», στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών 2019 κατέκτησε στο Sport Pistol 25m ένα χρυσό ομαδικό και ένα χάλκινο ατομικό μετάλλιο, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης από τους «European Masters Games – Torino 2019» και βέβαια έχει και ένα υπέροχο ασημένιο μετάλλιο από τη Γερμανία, στο «1st ISSF World Masters Shooting Sport Championship – Suhl 2019» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής!