Ζούµε στην εποχή του άλυτου σταυρόλεξου

Ζούµε στην εποχή του άλυτου σταυρόλεξου. Απανωτά ερωτήµατα, αλλά ελλείπουν οι απαντήσεις τους. Κι η ανασφάλεια στον απάνω όροφο.

Πότε και αν θα σταµατήσει ο πόλεµος. Πότε και τι θα γίνει µε τα καύσιµα.

Ο καιρός χαλάει, τι θα γίνει µε την θέρµανση; Μέχρι πού θα ανέβει ο τιµάριθµος;

Τι θα πράξουν οι Ευρωπαίοι εταίροι µας; Είναι πιθανός ο πυρηνικός πόλεµος;

Ο Covid ξεθύµανε ή θα έχει συνέχεια; Έρχεται νέο στέλεχος, χείρον των προηγούµενων;

Ο Ερντογάν θα την κάνει την κουτουράδα του; Κι αν την κάνει, θα του την µπουµπουνίσουµε; Κι αν του την µπουµπουνίσουµε, µέχρι πού θα φτάσει το καρκίνωµα;

Τι θα βγάλει η κάλπη την προσεχή Άνοιξη; Θα προκύψει κυβέρνηση ή θα καεί η γούνα µας;

Ερωτήµατα σκληρά, δυσεπίλυτα, αδυσώπητα. Από την τύχη τους θα κριθεί η τύχη µας. Και η ατοµική και η συλλογική και η παγκόσµια. Και τα ερωτήµατα είναι και πολλά και κρίσιµα.

Και σα να µην έφταναν αυτά, προσφάτως προέκυψε το ακόµα κρισιµότερο: Η Μαντόνα πώς «τη βρίσκει» και πού συγκαταλέγεται; Στους γκέι, ή  στους αµφιφυλόφιλους; Αυτό είναι το πλέον ζεµατιστό ερώτηµα. Κι εδώ η ανάγκη επίλυσης είναι αδήριτη, είναι µονόδροµος. ∆ιότι, αν λυθεί αυτό, σηµαίνει ότι και τ΄ άλλα λύνονται. Πάντως, στους στρέιτ είναι βέβαιο δεν υπάγεται.

{προσωπική εξοµολόγηση: γκέι, στρέιτ, τρανσέξουαλ, και … δε συµµαζεύεται. Λοιπόν, πάντα είχα το παράπονο ότι δεν έµαθα καλά µια ξένη γλώσσα στα νιάτα µου. Γιατί ήταν άλλοι καιροί κι άλλα τα βιώµατα. Ευτυχώς, τη µαθαίνω, και µάλιστα στέρεα, έστω και στα γεράµατα!}

                                                                                                                                    Κάπα  Βήτα.      

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” (στήλη δες αυτό δες και τ’ άλλο)