Ε.Ι.Ν.Α – Επείγουσα ανακοίνωση για το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου

ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ

Ε. Ι. Ν. Α.


ΠΡΟΣ:

Διοικητή 6ης ΥΠΕ κο Καρβέλη Γ.

Διοικητή ΓΝ Αιγίου Γεωργάκη Γ.

Συναδέλφους

Φορείς

ΜΜΕ

 

ΚΟΙΝ:

ΟΕΝΓΕ

ΙΣΠάτρας

ΙΣΑιγίου

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου είναι τραγική, με τους συναδέλφους ακτινολόγους που έχουν απομείνει να είναι στα πρόθυρα της παραίτησης από το ΕΣΥ, με ό τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του τμήματος και του ίδιου του Νοσοκομείου. Τρεις μόλις συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν πλήρες εφημεριακό πρόγραμμα μόνο με ενεργείς 24 ωρες εφημερίες για το μήνα Δεκέμβριο και εφεξής, σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε μέρα, μετά την πολύμηνη αναρρωτική άδεια συναδέλφου ακτινολόγου και την αναστολή μετακίνησης από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων έτερου συναδέλφου.

Το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί τα τελευταία χρόνια πλήρως, με πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στον υπέρηχο, καλύπτοντας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, μειώνοντας κατακόρυφα την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας.

Όμως, από ό τι φαίνεται, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ συνειδητά με τις αποφάσεις τους, επιχειρούν την απορρύθμιση της λειτουργίας του, καθώς και όλου του νοσοκομείου, που καλύπτει χιλιάδες πολιτών της Αιγιαλείας.

Απαιτούμε άμεσα την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για να λυθεί το πρόβλημα και να μην διαλυθεί ένα Τμήμα που λειτουργεί αποτελεσματικά και υποδειγματικά χάρη στην υπερπροσπάθεια των συναδέλφων

Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Ακτινολόγου, συμπληρωματικά στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας

Προειδοποιούμε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τις επαπειλούμενες παραιτήσεις έμπειρων ιατρών του ΕΣΥ θα φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α,

ο πρόεδρος, Δημήτρης Ζιαζιάς

ο γραμματέας,Στέλιος Τσόχατζης