“ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”

Οι µέρες κυλούν σα το νεράκι και η Άνοιξη φαίνεται να προελαύνει µε σίγουρα και σταθερά βήµατα!

Κάθε µέρα που περνά, µας φέρνει ολοένα, πιο κοντά στις βουλευτικές και τις δηµοτικές εκλογές! Υποψήφιοι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώµατα κάνουν την εµφάνισή τους αισθητή, σε µια κοινωνία, η οποία, σίγουρα, επιζητά την αλλαγή, αλλά φαίνεται µετέωρη στα «πώς» και τα «επειδή» !

Ο καθένας µε το βαλάντιό του και τα όπλα του, θα στήσει την καµπάνια του, ώστε να πείσει  την κοινή γνώµη… Ηλεκτρονικά ταχυδροµεία, κάρτες, διαφηµιστικά σποτάκια, συνεστιάσεις, συγκεντρώσεις και τα γνωστά σ΄ όλους – κι ας µην το παραδέχονται – παίζοντας τον ρόλο του νεωτεριστή- ρουσφετάκια!

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Το «fair play», το εξ’ αρχαιοτάτων χρόνων «ευ αγωνίζεσθαι», το επικαλούνται όλοι, οποιασδήποτε αποχρώσεως… στην πράξη όµως τα κάνουν µαντάρα! Σου µιλούν για ευγενή άµιλλα κι αρχίζουν τ’ απαράµιλλα… Πισωµαχαιρώµατα, ίντριγκες και δολοπλοκίες κι ό,τι άλλο κατεβάζει ο ευφάνταστος νους τους, προκειµένου να γίνουν αρεστοί στον ψηφοφόρο και η εµπάθεια βασιλεύει!

Κι όµως, τα πράγµατα είναι πιο απλά! ∆εν χρειάζεται αυτός ο κατασπαραγµός κι ο αλαλαγµός!

 Αυτός που άρχει  θα κριθεί απ’ τον πολίτη για όσα έκανε κι όσα δεν έκανε !

 Αν απογοήτευσε, θ’ απογοητευθεί …

Αν γοήτευσε αληθώς τα πλήθη και παρήγαγε το ανάλογο έργο, εκείνα θα επικροτήσουν την προσπάθειά του αυτή .

Οπότε, οι λασπολογίες, οι υποκρισίες και το βρώµικο παιχνίδι, όλα τζάµπα κόπος και άσκοπη σπατάλη ενέργειας και χρηµάτων είναι! Άσε που φανερώνουν πολλά για το ποιόν των εµπλεκόµενων! 

Το θέµα είναι ένα ….

Άντε και διώχνεις τον άχρηστο… πώς είσαι σίγουρος ότι ο επόµενος θ’ αποδειχθεί χρήσιµος;

∆ιότι για να ΄ναι δεύτερος ή τριτοτέταρτος πάει να πει, πως δεν τον είχες για την πρώτη θέση!

Άρα, για να δώσεις σε κάποιον τα ηνία της ζωής της χώρας ή του δήµου στον οποίο ζεις κι επιχειρείς θα πρέπει να το πράξεις µετά από ώριµη σκέψη.

Μπορεί να εργαστεί για το κοινό καλό ;  Μπορεί να πάρει ορθές και καίριες αποφάσεις ;

∆είγµατα πολιτικής συµπεριφοράς όλοι πάνω-κάτω έχουν δείξει! 

Απέφυγε τους µειλίχιους και τους µουλωχτούς πουσκοπό έχουν να παραπλανήσουν και να καρπωθούν  κι ένα βήµα προς την σωστή επιλογή θα ΄χεις κάνει ως πολίτης !  Ίσως τότε κι εκείνοι ν’ αποφασίσουν  ν’ αγωνιστούν καθαρά, πολύ απλά, γιατί το βρώµικο παιχνίδι πια δεν θα πουλάει !