Επανεκλογή

Η εβδομάδα μετά τις εκλογές,  ξεκίνησε  μ’ ένα  ζεϊμπέκικο νίκης  του Δημάρχου Αιγιαλείας, στους  ήχους  του τραγουδιού του Γιάννη Πάριου, «Δώσε μου λιγάκι ουρανό»  από το μουσικό άλμπουμ “ΤΟ  ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”…

Μια οριακή νίκη, μέσα σ’ ένα κλίμα πόλωσης, μ’ υπόγειους χειρισμούς – ως είθισται εκατέρωθεν – και μ’ επικρατέστερο όλων το δυσθεώρητο  ποσοστό  ΑΠΟΧΗΣ !

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Η νίκη όμως , είναι νίκη και αντανακλά το “πιστεύω” της πλειοψηφίας αυτών που προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή που μας πέρασε και χαίρει του σεβασμού όλων ! 

Όσον  αφορά στο φαινόμενο της αποχής… Απλά μου φαίνεται αδιανόητο το να επιλέγεις να απέχεις  απ’ αυτό που κρίνει το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου! Αναλογίσου … που οδηγεί η αδιαφορία και η παθητικότητα!

Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, ως Αιγιαλείς, είναι, ο νικητής των δημοτικών εκλογών να ‘ναι ερωτοχτυπημένος με τον τόπο μας και μιας που ο λαός τον εξέλεξε να συνεχίσει το έργο του για δεύτερη πενταετία, να εργαστεί σκληρά ώστε οι καρποί του έρωτος αυτού να οδηγήσουν την πολύπαθη Αιγιάλεια στην  ανάπτυξη κα την ευημερία !

Η επανεκλογή,  κατ’ εμέ την ταπεινή, που πολλά δεν σκαμπάζω από πολιτική, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ορθά κι ανεπηρέαστα από προσωπικές επιλογές, δίνει, αυτήν την στιγμή, στον κύριο Καλογερόπουλο, εκτός απ’ την μεγάλη χαρά της νίκης, ένα τεράστιο βάρος στους  ώμους του ! 

Οι δύο  θητείες  είναι υπέρ –αρκετές  για να επιδείξει κάποιος έργο! Θα πρέπει, πρώτα, να φέρει σε πέρας έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές  και να βάλει βάσεις και πρόσω ολοταχώς τις μηχανές, για όσα μεγαλόπνοα πρέπει ν’ ακολουθήσουν.

Αν  δε, ερμηνεύσει σωστά το οριακό ποσοστό νίκης, ως γνώστης της πολιτικής, θα πρέπει να δείξει, εμπράκτως , πως είναι Δήμαρχος όλων των Αιγιαλέων   !

 Πώς θ’ αποδειχθεί αυτό; Πρωτίστως  απ’ την στάση της Δημοτικής Αρχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός, συνεργασία και διαφάνεια ώστε ν’ αποφεύγονται  σκόπελοι που οδηγούν σε στασιμότητα και διαμάχες άνευ ουσίας! Δευτερευόντως, από τις αποφάσεις που θα παίρνονται και οι οποίες θα πρέπει ν’ αφορούν  όλα τα μήκη και πλάτη της περιοχής ισότιμα και ισάξια  δίνοντας δυνατότητα ανάπτυξης και δημιουργίας σ’ όλους !

Αν  λοιπόν, τα επιτύχει αυτά, βελτιώνοντας  την καθημερινότητα  και κατ’ επέκταση  την ποιότητα ζωής  στον Δήμο Αιγιαλείας, θα κερδίσει όχι μόνο τον θαυμασμό και την εύνοια των συνδημοτών του, αλλά και την πολυπόθητη, ανδρών επιφανών, υστεροφημία !

Ιδού  η Ρόδος, ιδού και το πήδημα… Και τότε αγαπητέ, κύριε Δήμαρχε, θα ΄χετε όλο το δικαίωμα να χορεύετε το ζεϊμπέκικο της νίκης ωσάν αετός ! 

Μας – Σας  το εύχομαι  ολόψυχα ! Καλή θητεία !