Επίσκεψη Ιερώνυμου στην αεροπορική βάση Αράξου

Την 116 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση του Αράξου, μετά από πρόσκληση, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, την Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου ε.έ., προκειμένου να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη F16.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και η συνοδεία του έτυχαν θερμής και φιλόξενης υποδοχής από τον Διοικητή της 116 Π.Μ., Σμήναρχο κ. Πέτρο Σάσσαρη, και τον Υποδιοικητή, Σμήναρχο κ. Παντελεήμονα Μπεκιαρόπουλο.

Εν συνεχεία ο π. Παναγιώτης Πλυταριάς, Στρατιωτικός Ιερέας της Πτέρυγας ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στις εγκαταστάσεις και τα οπλικά συστήματα, καθώς επίσης και στα υπερσύγχρονα αεροσκάφη F16, τα οποία βρίσκονται στην 335 και 336 Πτέρυγα Μάχης της μονάδας. Κατόπιν παρακολούθησε προγραμματισμένες πτήσεις με θεαματικές προσγειώσεις και απογειώσεις, κατά τις οποίες διαπίστωσε την αρτιότητα της οργάνωσης και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης. Σημειωτέον ότι η 335Μ είναι η παλαιότερη Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού συγκροτήθηκε στη Μέση Ανατολή τον Οκτώβριο του 1941.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα φιλοξενίας, μετά το τέλος του οποίου ανταλλάγησαν και από τις δύο πλευρές αναμνηστικά δώρα. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, λίγο πριν την αναχώρησή του, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση, την ξενάγηση και την ευγενική φιλοξενία, συνεχάρη τον Διοικητή της μονάδας για την άψογη λειτουργία και την καθημερινή ετοιμότητα της Π. Μ. και ευχήθηκε σε όλους τους συντελεστές την εξ ύψους βοήθεια και αρωγή στην δύσκολη και υπεύθυνη καθημερινή αποστολή τους!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεω