Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές στον Πύργο

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ανδρών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οκτώ κλοπές σε οικίες και ξυλουργείο στον Πύργο.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι από τις 15-4-2023 έως  και τις 30-5-2023, στον Πύργο, διέπραξαν οκτώ κλοπές  (επτά τετελεσμένες και μια απόπειρα), σε οικίες και ξυλουργείο, κατά τις οποίες αφαίρεσαν 750 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, δυο ηλεκτρικά τρυπάνια, δυο τραπέζια, εργαλεία, μεταλλικά πλαίσια, οικιακά είδη και ενδύματα.

Επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές σε οκτώ καταστήματα στον Πύργο, συνολικής αξίας 203 ευρώ.
Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών βρήκαν και κατέσχεσαν δυο ηλεκτρικά τρυπάνια και ένα τραπέζι, ως προϊόντα κλοπής, τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.