Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλήθος απομιμητικών προϊόντων σε περιοχή της Πάτρας

Κατασχέθηκαν περίπου (3.800)  απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών και (30.000) εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών

Το ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς των εταιριών υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε άτομα (τέσσερις ημεδαποί – ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον Τελωνειακό Κώδικα και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε εργαστήριο εντύπωσης ενδυμάτων, όπου εντόπισαν τους συλληφθέντες τη στιγμή που εμφόρτωναν τα απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο του εργαστηρίου καθώς και στα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
• (30.000) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
• (2.387) ενδύματα, τα οποία έφεραν σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)
• (1.368) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
• (1) εκτυπωτή («φούρνος»)
• (3) ηλεκτρικές πρέσες
• (1) ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας
• (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
• (1) ένας εκτυπωτής

Σε σωματικούς ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους κατηγορούμενους βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.110) Ευρώ.
Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του αλλοδαπού συλληφθέντα προέκυψε ότι είχε εισέλθει  και διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

Εντοπίστηκε ακόμη ένας αποθηκευτικός χώρος  με πλήθος απομιμητικών προϊόντων στην Αχαΐα

Κατασχέθηκαν περίπου (374)  αθλητικά είδη και (266) εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας,  καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν τα εμπορικά σήματα, την πνευματική ιδιοκτησία και απάτη.

Για τη ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών,  τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν σε αποθήκη στην Κάτω Αχαΐα, όπου εντόπισαν τον συλληφθέντα, τη στιγμή που αποτύπωνε σε μηχάνημα ηλεκτρικής πρέσας, σήματα επώνυμων εταιρειών σε ενδύματα χωρίς επωνυμία.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην αποθήκη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
• (266) έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών
• (374) ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων
• (1) ηλεκτρική πρέσα
• (9) δέματα με είδη ρουχισμού, στα οποία είχαν εντυπωθεί επωνυμίες εταιρειών και
• (278) αποκόμματα δελτίων ταχυμεταφοράς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.