Εικαστική και περιβαλλοντική δράση στις 20 Οκτωβρίου στην Αλυκή Αιγίου

Ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και η ΔΙΑΛ.Α.ΓΗ έχουν την χαρά και την τιμή να συνεργαστούν με την TidalFlowArt, σε μία πρόταση οικολογικής ευσυνειδησίας που προσεγγίζεται συλλογικά, και από την εικαστική κοινότητα. To project περιλαμβάνει συλλογή και συγκέντρωση των απορριμμάτων – σκουπιδιών που υπάρχουν στην περιοχή Αλυκή και Υδροβιότοπος Αιγίου και αφορά την δημιουργική προσέγγιση των καλλιτεχνών σχετικά με τη βίαιη αλλαγή του τοπίου από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Τα σύγχρονα εικαστικά έργα των δημιουργών οι οποίοι συμμετέχουν στην περιβαλλοντική δράση ευαισθητοποίησης, βγαίνουν από τα atelier τους, από το πεδίο της ιδωτικότητας, με υλικό αυτό που η κοινωνία χρησιμοποιεί και απορρίπτει, και μεταφέρονται στην πόλη και τον δημόσιο χώρο. Ο στόχος της παρέμβασης έχει συμβολικό χαρακτήρα και εμπνέεται από το όνομα Nature Morte (= ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ) το οποίο παραπέμπει στην νεκρή φύση ως προέκταση των ενεργειών του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, θέτοντας το ερώτημα: «τί μας συμβαίνει εσωτερικά και η εικόνα του τοπίου άλλαξε;».

Η εικαστική και περιβαλλοντική δράση εκτυλίσσεται σε δύο στάδια, και ξεκινά την Κυριακή 20η Οκτωβρίου 2019 από τις 11:00 ως τις 14:00 με καθαρισμό της παραλίας της Αλυκής και του Υδρότοπου από τους καλλιτέχνες και όσους πολίτες επιθυμούν να τους συνδράμουν, και σε δεύτερο χρόνο, τον μήνα Μάρτιο 2020, με την δημιουργία installations από τους εικαστικούς, με χρήση των συλλεχθέντων αντικειμένων/υλικών/απορριμμάτων, και έκθεση τών έργων Τέχνης.

Την συμμετοχή των διοργανωτών, και των καλλιτεχνών: Σοφία Κυριακού, Πηνελόπη Κουβαρά, Ανθή Ζάχου, Μαρία Αντωνάτου, Θωμάς Γαλάτος, Νίκος Σταθόπουλος, Μαίρη Ρουσιώτη και Meteor, πλαισιώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.